Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by kostastzag on
Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για τη λειτουργία αμιγών ΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ χωρίς άδεια και λειτουργίας της οικίας Δημοτικής Αρχής, καθώς και εάν η Αστυνομία έχει αρμοδιότητα ελέγχου αυτών;; Η Υ.Α 36873/2007- Β' 1364, στο αρ. 10, ωστόσο, δεν ορίζει ποινικές κυρώσεις ούτε και την Αστυνομία ως ελεγκτικό όργανο... Υπάρχει κάτι διαφορετικό;;
Greek

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Τετ, 05/07/2014 - 05:18 Μόνιμος σύνδεσμος

Αρμόδια για τον ελέγχο ήταν η Δημοτική Αστυνομία και πλέον, μετά την κατάργησή της, η Ελληνική Αστυνομία (αρθ. 81§4 ν. 4172).

Το διοικητικό πρόστιμο επιβάλλεται από τον οικείο Δήμο, ύστερα από έγγραφη ενημέρωση του Α/Τ που ενήργησε τον έλεγχο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ως άνω Απόφαση και στην υπ' αριθμ. 72/2007 διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.

Εκτός του προστίμου, από την αδειοδοτούσα Αρχή (ΟΤΑ) επιβάλλεται και το μέτρο της σφράγισης.

[url]http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/egikl…]

Στην περίπτωση που ο παιδότοπος λειτουργεί ως μικτή επιχείρηση (πχ. παιδότοπος - καφετέρια), οφείλει να έχει εφοδιαστεί και με άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ΚΥΕ, η έλλειψη της οποίας επισύρει και τις παραβάσεις που ορίζονται στις οικείες υγειονομικές διατάξεις (ποινικές - διοικητικές).
[edit time=1399455543]sakis01[/edit]

Υποβλήθηκε από kostastzag. Ημερομηνία: Τετ, 05/07/2014 - 17:35 Μόνιμος σύνδεσμος

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ:
Η απόφαση σφράγισης λαμβάνεται από το Δήμο, αλλά από ποιόν εκτελείται;;

Από το συνδυασμό των παρακάτω διατάξεων:
------------------------------------------------------------
Άρθρο 81 παρ.4 του Ν. 4172/2013:
Αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί με διατάξεις νόμων ή κανονιστικών πράξεων στη δημοτική αστυνομία ασκούνται από τις 23.9.2013 από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Αρθρο 10 της ΚΥΑ 36873/2007
1. Για τον έλεγχο και τη βεβαίωση των παραβάσεων των διατάξεων της παρούσας απόφασης, αρμόδια είναι τα ελεγκτικά όργανα της αρχής που είναι αρμόδια για τη χορήγηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του παιδότοπου. Ειδικότερα, για τις περιπτώσεις που την ανωτέρω άδεια χορηγεί ο δήμος ή η κοινότητα, αρμόδιο ελεγκτικό όργανο είναι η δημοτική αστυνομία και σε περίπτωση που δεν υπάρχει, το όργανο που ορίζεται για το σκοπό αυτό από το συμβούλιο του οικείου δήμου ή της κοινότητας και αποτελείται από υπαλλήλους ή και αιρετούς. ...
....
3. Στις περιπτώσεις λειτουργίας παιδότοπου χωρίς την προβλεπόμενη από την παρούσα απόφαση άδεια ίδρυσης και λειτουργίας επιβάλλεται πρόστιμο δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ και σφραγίζεται το κατάστημα που λειτουργεί ο παιδότοπος. Εάν ο παιδότοπος λειτουργεί εντός χώρου που ασκείται διαφορετική δραστηριότητα, εκτός από το πρόστιμο του προηγούμενου εδαφίου, σφραγίζονται μόνο οι παίχνιδοκατασκευές και τα παιχνίδια. Οι ανωτέρω κυρώσεις επιβάλλονται με απόφαση της αρμόδιας για την χορήγηση της άδειας αρχής.
--------------------------------------
Προκύπτει ότι η απόφαση σφράγισης του Δήμου εκτελείται από την ΕΛ.ΑΣ.
Υπάρχει , ωστόσο, η δυνατότητα παράλληλης εκτέλεσης της απόφασης από όργανο που ορίζεται για το σκοπό αυτό από το συμβούλιο του οικείου δήμου ή της κοινότητας και αποτελείται από υπαλλήλους ή και αιρετούς, σύμφωνα με το άρθρο 10 της ΚΥΑ 36873/2007;;

Υποβλήθηκε από rouminas. Ημερομηνία: Δευ, 05/26/2014 - 09:11 Μόνιμος σύνδεσμος

Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τους παιδότοπους κατι.Αν σε καποιο κατάστημα υγ. ενδιαφέροντος υπαρχει και χωρος μη κοινόχρηστος οπου υπαρχουν και παιχνίδια για παιδια(κουνιες,τσουληθρες κ.α.) και δεν υπαρχει προσωπικο για να επιβλεπει τα παιδια θεωρείται παιδότοπος? Επισης αν σε καποιο 5χ5 υπαρχουν και παρομοια παιχνίδια θεωρείται παιδότοπος και χρειαζεται και αδεια για παιδοτοπο η καλύπτεται από την αδεια του 5χ5?

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis