Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by NickX on
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Ήθελα να ρωτήσω όταν σε μία δικαστική απόφαση δεν αναφέρει ώρα παραλαβής και παράδοσης των τέκνων (από τον πατέρα τους) από την οικία της εν διαστάσει συζύγου του που έχει την επιμέλεια και απλώς λέει ότι ο πατέρας θα επικοινωνεί κατ’ έτος εναλλάξ με τα τέκνα του τις ακόλουθες αργίες: Καθαρά Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου κ.α., χωρίς να αναφέρει κάτι πιο συγκεκριμένο, τι πράττουμε όταν ο πατέρας προσέρχεται στην Υπηρεσία μας την Καθαρά Δευτέρα για παράδειγμα το πρωί (περί ώρα 09.30΄) και επιθυμεί να υποβάλει μήνυση γιατί την 09.00΄ ώρα της ιδίας η εν διαστάσει σύζυγός του δεν του παρέδωσε τα τέκνα του. Παίρνουμε κανονικά την μήνυση και εκδίδουμε κανονικά αναζητήσεις για τη σύλληψη της δράστιδας εντός ορίων του αυτοφώρου και βάζουμε ώρα τέλεσης της πράξης την 09.00΄ ώρα της Καθαράς Δευτέρας που αυτός θα αναφέρει στη μήνυσή του ότι μετέβην στην οικία της αλλά αυτή δεν του παρέδωσε τα παιδιά του; Srek θα ήθελα αν μπορούσες να απαντήσεις και εσύ, αλλά και όποιοι άλλοι συνάδελφοι γνωρίζουν. Επίσης εάν δύναται Srek, θα ήθελα να μου στείλεις σε προσωπικό μήνυμα το e-mail σου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Greek

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Πέμ, 03/27/2014 - 09:44 Μόνιμος σύνδεσμος

Οι περισσότερες δικαστικές αποφάσεις όταν ρυθμίζουν την επικοινωνία μεταξύ τέκνου και γονέα καθορίζουν επακριβώς τις ώρες και ημέρες.

Οταν δεν καθορίζονται επακριβώς αυτές , και αυτό συμβαίνει κυρίως όταν είναι ''κοινή συνεννέση η ρύθμιση'' μεταξύ των γονέων(681γΚΠολΔ), τότε φυσικά ΔΕΝ υφίσταται παράβαση δικαστικής απόφασης εφόσον αυτή δεν αναφέρει ΡΗΤΑ τις ώρες. Οι αποφάσεις αυτές είναι οι ποιο ''ελεύθερες'' οι οποίες ουσιαστικά εγκρίνουν την συμφωνία των γονέων.

Στήν περίπτωση αυτη , δηλαδή οταν πλέον η αρχικά κοινή συμφωνία πλέον δεν τηρείται, ο αντίδικος γονέας δύναται να προσφύγει δικαστικά (αστικά) και να ζητήσει μεταρρύθμιση της αρχικής απόφασης κατα 1520ΑΚ όπου πλέον στην νέα απόφαση θα αναφέρονται ΑΚΡΙΒΩΣ οι ώρες που καθορίζουν την επικοινωνία.

ΠΡΟΣΟΧΗ στην περίπτωση του 1441ΑΚ στο ιδιωτικό συμφωνητικό που καθορίζει την επικοινωνία των υπο διαστάση συζύγων, γιατι η τυχόν παράβίαση αυτού , αν και έχει υποχρεωτικά κατατεθεί στο δικαστήριο , ΔΕΝ συνιστά παράβαση δικαστικής απόφασης. ΄Αλλωστε έχει προσωρινή ισχύ, δηλ. μέχρις ότου ρυθμιστεί η άσκηση της γονικής μέριμνας κατ` 1513ΑΚ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis