Απ: Παρεμποδιση εισοδου σε δημοσιο κτιριο
δεν πρεπει να ειναι το 334 ΠΚ καποιο για καταληψη κτιριων μπορει να ειναι στους ειδικους ποινικους
Απ: Παρεμποδιση εισοδου σε δημοσιο κτιριο
α.ν. 1539/1938
• άρθρ. 23 παρ. 1 Αυτογνώμονη κατάληψη δημόσιου κτήματος → Υ. τουλ. 6 μηνών
+ Φ.Π. τουλ. 100.000 δρχ. (290 €).
Απ: Παρεμποδιση εισοδου σε δημοσιο κτιριο
υπαρχει σχετικη παραγγελια του εισαγγελεα του αρειου παγου για το θεμα (η 1/2012) ειναι.
http://www.areiospagos.gr/
στο προηγουμενο link μπορειται να τη βρειτε
Απ: Παρεμποδιση εισοδου σε δημοσιο κτιριο
Η υπ΄αριθ. 1/2012 (1639/12-4-2012) Εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου λέει ότι στοιχειοθετείται το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης υπό τη μορφή της παρ.3 του άρθρου 334 Π.Κ.
Διαβάστε την ολόκληρη : [url=http://www.areiospagos.gr/gnomod_eis/eg2012_001.pdf]http://www.areiospa…]
Τον Α.Ν.1539/1938 κατεβάστε το [url=http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEtI….]ΕΔΩ[/url].
Απ: Παρεμποδιση εισοδου σε δημοσιο κτιριο
O Α.Ν.1539/1938 αφορά τους καταπατητές δημόσιας γης. Κι εγώ με το 334 παρ. 3 θα συμφωνήσω.
Απ: Παρεμποδιση εισοδου σε δημοσιο κτιριο
Στοιχειοθετείται παράβαση του 334 ΠΚ υπο ορισμένες προυποθέσεις ητοι κατα πόσο εξ'αιτιας του αποκλεισμου διακόπηκε ή διαταράχθηκε η ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας, με την παρεμπόδιση της προσέλευσης και εργασίας των υπαλλήλων , εάν οι πολίτες παρεμποδίστηκαν στην διεκπεραίωση των υποθέσεών τους εκ μέρους των κατηγορουμένων και εαν υπήρξε εναλλακτηκη πρόσβαση στην υπηρεσία αυτην απο δευτερη είσοδο.
Πραγματικα Λεπτες ισορροπιες οι οποιες φυσικα κρινονται στο ακροατηριο.
Σχετ απόφαση του ΜονΠλημΙεραπ 772/2011 το οποίο δίκασε παρόμοια περίπτωση
Περίληψη
Διατάραξη οικιακής ειρήνης -. Κηρύσσονται αθώοι οι κατηγορούμενοι για τις πράξεις της παράνομης εισόδου και παραμονής σε χώρο δημοτικής υπηρεσίας και της συνακόλουθης διακοπής ή διατάραξης της ομαλής διεξαγωγής αυτής, διότι οι κατηγορούμενοι και μέλη άτυπης επιτροπής κοινωνικών φορέων, αφού έθεσαν κλειδαριά στην εμπρόσθιο εξωτερική θύρα του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου, πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους στον εξωτερικό χώρο αυτού και δη σε παρακείμενη πλατεία, ενώ περαιτέρω δεν αποδείχθηκε αν οι κατηγορούμενοι είχαν αποκλείσει την πρόσβαση των εργαζομένων και των μελών της Δημοτικής Αρχής στο χώρο του ως άνω κτιρίου, δεδομένου ότι η δεύτερη είσοδος του κεντρικού κτιρίου ήταν ανοιχτή και μπορούσε να εισέλθει οποιοσδήποτε, ούτε και αν πράγματι διακόπηκε ή διαταράχθηκε η ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας ή ον παρεμποδίσθηκαν οι πολίτες στη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους, αφού, αφενός μεν επιτρεπόταν η είσοδος στο κτίριο για τις επείγουσες εργασίες, αφετέρου δε όλες οι υπηρεσίες, που λειτουργούσαν στο κτίριο, στεγάστηκαν κατά το διάστημα του αποκλεισμού στο διπλανά κτίρια όπου στεγάζονταν οι υπόλοιπες υπηρεσίες, ενώ τέλος δεν προέκυψε για ποιο λόγο τέθηκε η κλειδαριά.
Δεδομένου ότι το δικαστήριο δεν πείστηκε ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν το ως άνω αδίκημα, αλλά διατηρεί αμφιβολίες ως προς το αν πραγματώθηκαν τα στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης του αδικήματος της παράνομης εισόδου και παραμονής σε κατάστημα δημοτικής υπηρεσίας και της συνακόλουθης διακοπής ή διατάραξης της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας, πρέπει οι κατηγορούμενοι να κηρυχθούν αθώοι για την αξιόποινη πράξη που τους αποδίδεται με το κατηγορητήριο, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της παρούσας φάσης.
Απ: Παρεμποδιση εισοδου σε δημοσιο κτιριο
Με τις διατάξεις του Ν.4139/2013 έχουμε "Διατάραξη οικιακής ειρήνης", ακόμα και κατά το χρόνο μη διεξαγωγής της υπηρεσίας με σκοπό την παρακώλυση αυτής, για όποιον εισέρχεται σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί.
Άρθρο 334
Διατάραξη οικιακής ειρήνης
1. Όποιος εισέρχεται παράνομα ή παραμένει παρά τη θέληση του δικαιούχου στην κατοικία άλλου ή στο χώρο που αυτός χρησιμοποιεί για την εργασία του ή σε χώρο περικλεισμένο που αυτός κατέχει τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
2. Οι πιο πάνω πράξεις ή οι πράξεις βίας εναντίον προσώπων ή πραγμάτων καθώς κι οι πράξεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που γίνονται με σκοπό να παρεμποδίσουν την έκδοση και την ελεύθερη κυκλοφορία εφημερίδων ή περιοδικών, καθώς και την ελεύθερη κυκλοφορία βιβλίων, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται μετατροπή ή αναστολή της ποινής.
3. Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέλησή του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλός της κι προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
«Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται όποιος παράνομα εισέρχεται ή παραμένει στους προαναφερόμενους χώρους ή καταστήματα κατά το χρόνο μη διεξαγωγής της υπηρεσίας με σκοπό την παρακώλυση αυτής.»
ΝΟΜΟΣ 4139/2013 (ΦΕΚ A-74/20.3.2013)
Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις
Άρθρο 71
Στο τέλος της παρ. 3 του άρθρου 334 του Ποινικού Κώδικα προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται όποιος παράνομα εισέρχεται ή παραμένει στους προαναφερόμενους χώρους ή καταστήματα κατά το χρόνο μη διεξαγωγής της υπηρεσίας με σκοπό την παρακώλυση αυτής.»
Στοιχειοθετείται το 334§3 μιας και η είσοδος του κτηρίου μίας δημόσιας Υπηρεσίας αποτελεί σαφέστατα χώρο της δημόσιας υπηρεσίας όπως αυτός περιγράφεται στη εν λ΄γοω παράγραφο και χρησιμοποείται για την εξυπηρέτηση των αναγκών αυτής.
«Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα [b]ή χώρο δημόσιας[/b], δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή [b]παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέλησή του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλός της και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας [/b]τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.»