Πειστήρια από αυτόφωρα

4 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 1 μήνας
Member
Εγγραφή από: 15/12/2016 - 07:22
Δημοσιεύσεις: 2
Βαθμοί: 4
Πειστήρια από αυτόφωρα

Όταν από αυτόφωρη διαδικασία κατασχεθούν πειστήρια, μετά τον αξιωματικό υπηρεσίας ποιος είναι αρμόδιος για τη συσκευασία και παράδοση στο τμήμα πειστηριων του δικαστικου μεγάρου??Αν για κάποιο λόγο δεν παραληφθούν από το τμήμα πειστηριων, ποιος είναι αρμόδιος για τη φύλαξη στο οικείο τμήμα? Υπάρχει κάποια διαταγή ή π.δ. που το αναφέρει ρητά? Ποιος ο ρόλος της Γραμματείας των Τμημάτων? Πρέπει τα πειστήρια να παραμενουν στο γραφείο του αξυπ??σε Πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να παραδίδονται τα πειστήρια??

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 10 μήνες 1 εβδομάδα
Hero
Εγγραφή από: 05/08/2011 - 00:55
Δημοσιεύσεις: 40
Βαθμοί: 328
O Αξιωματικός Υπηρεσίας που

O Αξιωματικός Υπηρεσίας που επιλαμβάνεται οφείλει να πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την φύλαξη των πειστηρίων. Συνήθως γίνεται μνεία για το ποιος θα ασχοληθεί με τα πειστήρια ώστε να σταλούν αυτά στην κατα τόπο Εισαγγελία στην Εσωτερική Διαταγή. Στην Αθήνα από το 2008 και μετά η Εισαγγελία ΔΕΝ παραλαμβάνει πειστήρια καθώς δεν έχει χώρο και τα πειστήρια επιστρέφονται και παραμένουν στην Υπηρεσία που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Θεωρώ ότι το πιο ορθό είναι τα πειστήρια να τοποθετούνται στην αποθήκη υλικού για την μεγιστη ασφάλεια. Το πιο σωστό ειναι να υπάρξει διαταγή απο τον Διοικητή της Υπηρεσίας ωστε να πειστήρια να μην παραμένουν στο γραφείο Αξιωματικού Υπηρεσίας. Θα προσπαθήσω να βρώ τις σχετικές διαταγές. Η Εισαγγελία θα σου αναφέρει πότε επιθυμεί και αν θέλει τα πειστήρια. Υπάρχει περίπτωση να μην ζητηθούν και ποτέ ωστόσο είναι δύσκολη η παρακολούθηση της κάθε υπόθεσης με την τωρινή κατάσταση μη άμεσης επικοινωνίας με την Εισαγγελία μέσω ενός συστήματος. 

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 11 μήνες 6 ημέρες
Hero
Εγγραφή από: 21/10/2011 - 20:04
Δημοσιεύσεις: 60
Βαθμοί: 144
Αποθήκη Υπηρεσίας σε

Αποθήκη Υπηρεσίας σε συνεννόηση με γραμματέα και επί των πειστηριων την αποστολή συνοδείας σε φωτοαντιγραφο μην γίνει κανα μπερδεμα.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 11 μήνες 1 εβδομάδα
Member
Εγγραφή από: 07/06/2016 - 17:46
Δημοσιεύσεις: 5
Βαθμοί: 26
Φύλαξη αλλά αρχικά πρωτοκόλληση

Σημαντική επισήμανση για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Όσες Υπηρεσίες αποστέλλουν υποθέσεις/δικογραφίες σε αυτή την Εισαγγελία, θα πρέπει να λάβουν μέριμνα ώστε τα πειστήρια να λάβουν πρωτόκολλο από την Εισαγγελία και μετά να επιστρέψουν στο ΑΤ/ΤΑ για φύλαξη. Επειδή θα μείνουν για αρκετά χρόνια στις Υπηρεσίες, η βέλτιστη λύση είναι η αποθήκη υλικού.

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 1 χρήστης.