Απ: Περι τηλεοπτικης προβολης σε τηλεπαιχνιδι
Σε ευχαριστω πολυ συναδελφε!να σαι καλα!!
Καλη συνεχεια!
Απ: Περι τηλεοπτικης προβολης σε τηλεπαιχνιδι
Ο αστυνομικός όπως και κάθε πολίτης δικαιούται να συμμετέχει ελεύθερα σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό [b]ΜΗ ΤΥΧΕΡΟ[/b] παιχνίδι.
[u]Δεν υπάρχει ουδεμία απαγορευτική ή έστω περιοριστική διάταξη.
[/u]
Κάτι τέτοιο θα ήταν προφανώς αντίθετο στο Σύνταγμά και στα άρθρα 2 ''Σεβασμός της ανθρώπινης αξίας'', 5 ''Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας'' και 14 ''Ελευθερία έκφρασης'' , τα οποία μάλιστα αποτελούν ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΑ άρθρα !
Το αυτό ορίζεται και απο την ΕΣΔΑ στα άρθρα 10 και 14 τα οποία σαφώς υπερισχύουν κάθε αντίθετης διάταξης νόµου (28Σ)
Όποιοι περιορισμοί τίθονται στους αστ/κους ,απο το Σύνταγμα ή απο νόμο, σε αντίθεση με την ελευθερία που απολαμβάνουν οι πολίτες στα εν λόγω κατοχυρωμένα δικαιώματα , πρέπει να προστατεύουν ορισμένο αγαθό ύψιστης σημασίας απο το οποίο και αναγκαστικά κάμπτεται η προστασία των λοιπών. (αρ 25Σ)
Τέτοιος περιορισμός λοιπόν δικαιολογημένα υπάρχει στην περίπτωση του άρθρου 29 Σ (πολιτικές εκδηλώσεις υπέρ κομμάτων), αρ 56Σ (απαγόρευση του εκλέγεσθαι ) ,αρ 23 Σ (απαγόρευση απεργίας) καθώς επίσης και στην απαγόρευση άσκησης δεύτερου επαγγέλματος.
Η απαγόρευση της παρουσίας του αστυνομικού σε οποιοδήποτε τηλεπαιχνίδι θα ήταν αντισυνταγματική αφού δεν υπάρχει σκοπός θέσπισης της , εφόσον δεν προσβάλεται το δημόσιο γενικότερο συµφέρον οσο και το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ αλλά και η προσωπικότητα του αστ/κου ώστε να υπάρχει ανάγκη να επιβληθεί τέτοιος υπέρμετρος, κατα την αρχή της αναλογικότητας, περιορισμός.
Με το σκεπτικό αυτό και βάσει των ανωτέρω διατάξεων, κρίθηκε αντισυνταγματική η απαγόρευση συνέντευξης αστ/κου χωρίς να προηγηθεί άδεια απο τον αρχηγό ως ορίζει το αρ 6 του π.δ/τος 538/1989 με την 251/2001 ΣΤΕ
''Πάντως, κατά τη ρυθµιστική του δράση, ο νοµοθέτης δεν µπορεί να υπαγάγει το δικαίωµα της ελεύθερης εκδήλωσης της σκέψης και της γνώµης [b]σε προληπτικά µέτρα[/b], όπως η προηγούµενη άδεια των προϊσταµένων του υπαλλήλου, καθώς, οι παραπάνω περιορισµοί δεν επιτρέπεται ν` αναιρούν στην ουσία το ατοµικό αυτό δικαίωµα και την αναγνωριζόµενη γενικά
εκταση εφαρµογής του. (πρβλ. ΣτΕ 780/1981, 1802/1986, 907/1987). ''
[edit time=1402154845]srek[/edit]
Απ: Περι τηλεοπτικης προβολης σε τηλεπαιχνιδι
Ησουν κατατοπιστικοτατος συναδελφε!!
Παρολα αυτα εγω εκανα μια αναφορα στην υπηρεσια μου γι αυτο και για να ειμαι 100% καλυμμενος.
Καλο απογευμα.
Δεν νομίζω να απαγορεύεται από κάποια διάταξη κανονισμού.
Μπορείς όμως σε κάθε περίπτωση να κάνεις σχετική αναφορά στην Υπηρεσία σου και να πάρεις έγγραφη άδεια από τον Διοικητή σου.
Με αυτόν τον τρόπο καλύπτεσε πλήρως για ότι προκύψει.