Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by abcdabcd on
Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Πηγαίνει κάποιος σε καφετέρια για παράδειγμα και έχει μαζί του και το σκύλο του. Κάποια στιγμή παρέα από το διπλανό τραπέζι ενοχλείται από την παρουσία του σκύλου και καλεί την αστυνομία. Μεταβαίνει εκεί περιπολικό και αυτοί που κάλεσαν αναφέρουν στους αστυνομικούς ότι απαγορεύεται η παρουσία ζώων σε κατ-τα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιπλέον ότι ο εν λόγω σκύλος τους επιτέθηκε, χωρίς όμως να τους δαγκώσει εξαιτίας της έγκαιρης επέμβασης του ιδιοκτήτη του. Πως ενεργούμε όταν δεχθούμε τέτοιου είδους καταγγελία; Τι κυρώσεις προβλέπει η νομοθεσία για τον ιδιοκτήτη του ζώου και τι για τον ιδιοκτήτη του κατ-τος στη συγκεκριμένη περίπτωση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Greek

Υποβλήθηκε από stathis. Ημερομηνία: Πέμ, 08/14/2014 - 02:13 Μόνιμος σύνδεσμος

Από την μία υπάρχει ο Ν 4039/2012 που αφορά τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των σκύλων (δηλαδή τα μέτρα που πρέπει να παίρνει όταν κυκλοφορεί , καθώς και τα έγγραφα που πρέπει να έχει , βιβλιάριο υγείας , ηλεκτρονική σήμανση) και από την άλλη η απαγόρευση των ζώων συντροφιάς (σκύλοι - γατες) στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που είναι στις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των καταστημάτων . Δεν έχω βρει ακριβώς από που προκύπτει (αυτό εψαχνα και βρέθηκα στην ερώτησή σου) . Πάντως η Υ1γ/Γ.Π/οικ.96967 -08/10/2012 Υγειονομική διάταξη αναφέρει ότι επιτρέπεται η είσοδος στα καταστήματα των σκύλων βοηθείας τυφλών με τα ανωτέρω που σου είπα βιβλιάριο , τσιπ και υποχρεούται να λάβει ο ίδιος μέτρα για την αποφυγή όχλησης. Άρα συμπεραίνω ότι για να υπάρχει το ανωτέρω ως εξαίρεση δεν επιτρέπονται όλα τα άλλα. Στην περίπτωσή σου πιστεύω πως ο ιδιοκτήτης του σκύλου πρέπει να ελεγχθεί για το βιβλιάριο - τσιπ και να βεβαιωθούν τα διοικητικά πρόστιμα , ενώ για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ενδέχεται να υπάρχει και σε αυτόν πλημ-κη παράβαση που επέτρεψε την είσοδο. Με πάσα επιφύλαξη αυτών που σου γράφω και θα περιμένω και εγώ να δω άλλες απαντήσεις

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Σάβ, 08/16/2014 - 16:45 Μόνιμος σύνδεσμος

Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 17 της Υ1β/2000/29.3.1995 (Β' 343) Υγειονομικής Διάταξης[b] "...απαγορεύεται απολύτως η παρουσία και διατήρηση κατοικίδιων ζώων στα δημόσια κέντρα και καταστήματα (εμπορικά κλπ) κατά τις ώρες λειτουργίας αυτών..."[/b]. Η εν λόγω Υγειονομική Διάταξη δεν έχει καταργηθεί από τον μεταγενέστερο ν. 4039/2012, όπως τροπ. από τον ν. 4235/2014, ούτε ρητώς, αλλά ούτε σιωπηρώς (καθώς δεν αντιτίθεται σε καμία διάταξή του).

Πολύ σωστά αναφέρθηκε από τον stathis ότι η Υ1γ/Γ.Π/οικ.96967/08.10.2012 Υγειονομική διάταξη αναφέρει ότι επιτρέπεται η είσοδος στα καταστήματα των σκύλων βοηθείας τυφλών, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα έγγραφα.

Υποβλήθηκε από stathis. Ημερομηνία: Σάβ, 08/16/2014 - 18:39 Μόνιμος σύνδεσμος

Δηλαδή είναι πλημ/μα για τον ιδιοκτήτη του σκύλου . Για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος προβλέπεται κάτι άραγε ή μπορεί να επιτρέπει την είσοδο ?

Υποβλήθηκε από abcdabcd. Ημερομηνία: Κυρ, 08/17/2014 - 03:34 Μόνιμος σύνδεσμος

Συγνώμη Stathis, αλλά δεν κατάλαβα, όταν λες πλημ/μα για τον ιδιοκτήτη του σκύλου, βάσει ποιου νόμου εννοείς; Επιπλέον θα ήθελα να μάθω αν τιμωρείται σε μία τέτοια περίπτωση ο ιδιοκτήτης του κατ-τος; Επιπλέον, επιτρέπεται η παρουσία σκύλου μετά του ιδιοκτήτη του σε κατ-μα υγειονομικού ενδιαφέροντος «καφετέρια-ρεστοράν», αλλά στον υπαίθριο χώρο αυτού (σε ανοιχτό-εξωτερικό χώρο αυτού), όπου υπάρχουν βέβαια και άλλοι πελάτες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Κυρ, 08/17/2014 - 09:59 Μόνιμος σύνδεσμος

Η παράβαση είναι πλημμέλημα ως παραβίαση υγειονομικής διάταξης και συγκεκριμένα της Υ1β/2000/1995. Περαιτέρω, θεωρώ ότι υπέχουν ευθύνη τόσο ο ιδιοκτήτης του σκύλου, όσο και ο ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος του καταστήματος που ανέχεται την παρουσία του σκύλου εντός του καταστήματος, καίτοι αυτό απαγορεύεται. Ο εξωτερικός χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων είναι αναπόσπαστο μέρος του καταστήματος, όπως αυτός ο χώρος εμφαίνεται στα θεωρημένα από την υγειονομική υπηρεσία σχεδιαγράμματα.

Υποβλήθηκε από stathis. Ημερομηνία: Κυρ, 08/17/2014 - 15:14 Μόνιμος σύνδεσμος

[quote name=sakis01 date=2014-08-17]Η παράβαση είναι πλημμέλημα ως παραβίαση υγειονομικής διάταξης και συγκεκριμένα της Υ1β/2000/1995. Περαιτέρω, θεωρώ ότι υπέχουν ευθύνη τόσο ο ιδιοκτήτης του σκύλου, όσο και ο ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος του καταστήματος που ανέχεται την παρουσία του σκύλου εντός του καταστήματος, καίτοι αυτό απαγορεύεται. Ο εξωτερικός χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων είναι αναπόσπαστο μέρος του καταστήματος, όπως αυτός ο χώρος εμφαίνεται στα θεωρημένα από την υγειονομική υπηρεσία σχεδιαγράμματα. [/quote]

Συμφωνώ στα παραπάνω .

Υποβλήθηκε από peesve. Ημερομηνία: Κυρ, 10/19/2014 - 01:01 Μόνιμος σύνδεσμος

Οφείλει να γίνει διάκριση μεταξύ υπαίθριου χώρου εντός του καταστήματος (εσωτερική αυλή πχ) όπου απαγορεύεται ρητώς η είσοδος και παραμονή ζώων και δημοσίου χώρου υπό κατάληψη (πεζοδρόμιο, πλατεία, κλπ) όπου έχουν αναπτυχθεί τραπεζοκαθήσματα βάσει δημοτικής άδειας;

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis