ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΕ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

4 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 έτη 1 μήνας
Member
Εγγραφή από: 28/03/2012 - 15:12
Δημοσιεύσεις: 2
Βαθμοί: 14
ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΕ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ?ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΘΕΣΗ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ?

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 7 μήνες 1 εβδομάδα
Review Team
Εγγραφή από: 08/02/2012 - 11:54
Δημοσιεύσεις: 6
Βαθμοί: 101
ΣΥΜΠΡΑΞΗ

Άρθρο 14. - Λόγοι αποκλεισµού. 1. Εκτός από όσα ορίζονται ειδικά στον οργανισµό των δικαστηρίων, στον ειδικό νόµο για τα µικτά ορκωτά δικαστήρια και στον κώδικα αυτόν, δεν µπορούν στην ίδια ποινική υπόθεση να ασκήσουν έργα ανακριτή, δικαστή, εισαγγελέα ή γραµµατέα όσοι είναι µεταξύ τους συγγενείς εξ αίµατος ή εξ αγχιστείας έως και τον τρίτο βαθµό. 2. Από την άσκηση των παραπάνω έργων σε ποινική υπόθεση αποκλείεται επίσης: α) όποιος αδικήθηκε από το έγκληµα, µε εξαίρεση όσων ορίζονται σχετικά µε τα εγκλήµατα που γίνονται στο ακροατήριο (άρθρα 116 και 117). β) όποιος είναι σύζυγος του κατηγορουµένου ή του αστικώς υπευθύνου ή εκείνου που αδικήθηκε από το έγκληµα. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που κάποιος είναι συγγενής εξ αίµατος µε τα πρόσωπα αυτά σε ευθεία γραµµή απεριόριστα και εκ πλαγίου έως και τον τέταρτο βαθµό ή συγγενής εξ αγχιστείας έως και το δεύτερο βαθµό. Ο λόγος αποκλεισµού που οφείλεται στην αγχιστεία εξακολουθεί να υπάρχει και µετά τη λύση του γάµου. Αποκλείεται επίσης εκείνος που είναι ή ήταν επίτροπος ή κηδεµόνας των ίδιων προσώπων ή που συνδέεται µαζί τους µε υιοθεσία. γ) όποιος ήταν συνήγορος του κατηγορουµένου ή του πολιτικώς ενάγοντος ή του αστικώς υπευθύνου στην ίδια υπόθεση. δ) όποιος εξετάστηκε ως µάρτυρας ή γνωµοδότησε ως πραγµατογνώµονας ή τεχνικός σύµβουλος στην ίδια υπόθεση. 3. Ο δικαστής που έχει συµπράξει στην έκδοση απόφασης, κατά της οποίας ασκήθηκε έφεση ή αναίρεση, αποκλείεται να δικάσει στις δύο τελευταίες περιπτώσεις.
Άρθρο 211. - Μη εξεταζόµενοι ως µάρτυρες στο ακροατήριο. Με ποινή ακυρότητας της διαδικασίας δεν εξετάζονται ως µάρτυρες στο ακροατήριο: α) όσοι άσκησαν εισαγγελικά ή ανακριτικά καθήκοντα ή έργα γραµµατέα της ανάκρισης στην ίδια υπόθεση. β) όσοι κηρύχθηκαν ένοχοι για την πράξη που εκδικάζεται, και αν ακόµα δεν τους επιβλήθηκε ποινή.
ΔΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΑ ΚΠΔ. ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ ( Α,Β ΑΝΑΚ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ) Η΄ΑΝΑΚ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Ο ΜΕΝ ΚΑΙ  ΜΑΡΤΥΡΑΣ  Ο ΔΕ. 

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 έτη 1 μήνας
Member
Εγγραφή από: 28/03/2012 - 15:12
Δημοσιεύσεις: 2
Βαθμοί: 14
Αρθρο: 150

Αρθρο: 150
Πρόσωπα που συμπράττουν
Κατά τη σύνταξη της έκθεσης, όταν ο νόμος δεν ορίζει διαφορετικά, παρίσταται δικαστικός γραμματέας ή ανακριτικός υπάλληλος, και, αν δεν υπάρχουν αυτοί, παρίστανται δύο μάρτυρες. Οι μάρτυρες πρέπει να μην έχουν ηλικία κάτω από 17 ετών, να μην έχουν συμφέρον από την έκβαση της υπόθεσης, να μην είναι συγγενείς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έως τον τρίτο βαθμό με το δημόσιο υπάλληλο που συντάσσει την έκθεση ή τον κατηγορούμενο ή τον πολιτικώς ενάγοντα, να μην είναι προφανώς μεθυσμένοι ή διανοητικά άρρωστοι. Αν δεν υπάρχουν ούτε αυτοί οι μάρτυρες, ο δημόσιος υπάλληλος οφείλει να συντάξει την έκθεση μόνος του.
ΤΟ ΚΩΛΥΜΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ?

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 9 μήνες 2 εβδομάδες
Review Team
Εγγραφή από: 11/11/2012 - 00:43
Δημοσιεύσεις: 9
Βαθμοί: 79
στο τμημα μας εχουμε ανδογυνο

στο τμημα μας εχουμε ανδογυνο ανακριτικων υπαλληλων που εργαζονται ιδια βαρδυα
δεν εχουν μπει σε εκθεση ποτε ο ανδρας ως Α ανακριτικος και η γυναικα ως Β ανακριτικος
ουτε εχει μπει η γυναικα Α ανακριτικος και ο ανδρας Μαρτυρας

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.