Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by vasilisgrds on
Καλησπέρα σας.Μπήκα στην Αστυνομία στις 15-07-1991 και έχω επίσης 20 μήνες στρατό.Δεν έχω κάποια παλαιότερη ασφάλιση.Έκανα αίτηση να αναγνωρίσω τα 5 πλασματικά χρόνια χωρίς ακόμη να μου έχει έρθει κάτι η να πληρώνω κάτι και θα κάνω και αίτηση να αναγνωρίσω την στρατιωτική μου θητεία.Μπήκα επίσης στην εφαρμογή του e-nstoloi το οποίο μου έδωσε αποτέλεσμα δικαιώματος σύνταξης στις 25-5-2015 λόγω των πέναλτι που είχα πάρει.Τα έξι (06) δηλαδή χρόνια παραπάνω μείον τα 5 πλασματικά χρόνια τα οποία έκανα αίτηση να πληρώσω. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:Σε περίπτωση που ακόμη δεν μου έχει έρθει να πληρώσω τα 5 πλασματικά χρόνια αλλά και τους 20 μήνες θητείας, μπορώ να βγώ κανονικά στην σύνταξη η θα πρέπει να πληρώσω κάτι εφάπαξ και συνολικά τα ποσά? Μήπως μπορώ τότε να κάνω αίτηση κατά την αίτησή μου για σύνταξη ώστε να πληρώσω σε δόσεις από την σύνταξη με δόσεις που θα μου παρακρατούνται τότε?
Greek

Υποβλήθηκε από PanKor. Ημερομηνία: Δευ, 07/28/2014 - 01:00 Μόνιμος σύνδεσμος

[quote name=vasilisgrds date=2014-06-26]Καλησπέρα σας.Μπήκα στην Αστυνομία στις 15-07-1991 και έχω επίσης 20 μήνες στρατό.Δεν έχω κάποια παλαιότερη ασφάλιση.Έκανα αίτηση να αναγνωρίσω τα 5 πλασματικά χρόνια χωρίς ακόμη να μου έχει έρθει κάτι η να πληρώνω κάτι και θα κάνω και αίτηση να αναγνωρίσω την στρατιωτική μου θητεία.Μπήκα επίσης στην εφαρμογή του e-nstoloi το οποίο μου έδωσε αποτέλεσμα δικαιώματος σύνταξης στις 25-5-2015 λόγω των πέναλτι που είχα πάρει.Τα έξι (06) δηλαδή χρόνια παραπάνω μείον τα 5 πλασματικά χρόνια τα οποία έκανα αίτηση να πληρώσω.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:Σε περίπτωση που ακόμη δεν μου έχει έρθει να πληρώσω τα 5 πλασματικά χρόνια αλλά και τους 20 μήνες θητείας, μπορώ να βγώ κανονικά στην σύνταξη η θα πρέπει να πληρώσω κάτι εφάπαξ και συνολικά τα ποσά?
Μήπως μπορώ τότε να κάνω αίτηση κατά την αίτησή μου για σύνταξη ώστε να πληρώσω σε δόσεις από την σύνταξη με δόσεις που θα μου παρακρατούνται τότε?[/quote]

Ναι, μπορείς.

Υποβλήθηκε από repper. Ημερομηνία: Δευ, 07/28/2014 - 09:54 Μόνιμος σύνδεσμος

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα ..... Μπήκα στην αστυνομια το 1999 αλλά έχω αρχική ασφάλιση σαν ιδιώτης το 1992(παλιός ασφαλισμένος ) με ποια κριτήρια δικαιούμαι συνταξιοδότηση [idea][/idea]

Υποβλήθηκε από repper. Ημερομηνία: Τρί, 07/29/2014 - 19:18 Μόνιμος σύνδεσμος

Ειναι διαφορετικός ο χρονος συνταξιοδότηση σε αυτούς που έχουν αρχική ασφάλιση εώς 31 12 1992 και διαφορετικός απο 1993 και έπειτα (Για ασφαλισμένους από 1-1-1993 και εφόσον θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31-12-2014, ισχύει υπολογισμός της σύνταξης ως εξής:
Βασική Σύνταξη = 2% x Συντάξιμα Έτη x Μέσος Όρος συντάξιμων αποδοχών τελευταίας 5ετίας.

Για ασφαλισμένους από 1-1-1993 και εφόσον θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μετά την 1-1-2015, ισχύει υπολογισμός της σύνταξης ως εξής:
Σύνταξη = βασική σύνταξη 360 € + αναλογική σύνταξη (με βάση τις εισφορές που πληρώθηκαν).

Όσοι έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά μετά την 1-1-1993 δεν πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους υπολογισμούς των Συντάξεων!)
Πηγή enstoloi.net

Υποβλήθηκε από PanKor. Ημερομηνία: Τετ, 07/30/2014 - 22:20 Μόνιμος σύνδεσμος

Δε λέμε κάτι διαφορετικό, απλά εσύ αναφερόσουν στον υπολογισμό της σύνταξης ενώ εγώ ανέφερα το πότε θεμελιώνει κάποιος δικαίωμα.Αν και κάτσε να δούμε τι θα γίνει, γιατί τα τελευταία νέα με τα επικουρικά μόνο ευχάριστα δεν είναι.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis