Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by macedonian77 on
Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα τη βοήθειά σας αν γνωρίζετε φυσικά το θέμα... Η ΄μέλλουσα σύζυγος υπηρετεί στο διπλωματικό σώμα του ΥΠ.ΕΞ. Ως εκ τούτου θα ήθελα να μάθω : α) ποιος "τραβάει" ποιον σε ότι αφορά τη συνυπηρέτηση και β) ποια είναι η αρμόδια δικιά μας υπηρεσία όπου μπορώ να αποτανθώ για διευκρινίσεις? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας...
Greek

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Παρ, 07/13/2012 - 18:13 Μόνιμος σύνδεσμος

Ο όρος συνυπηρέτηση συμπεριλαμβάνεται στα κοινωνικά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για τη διενέργεια έκτακτων μεταθέσεων και τοποθετήσεων. (άρθρο 2 παρ.4 Π.Δ.100/2003)
Το Π.Δ.100/2003 (ΦΕΚ Α΄94 /22-4- 2003) "Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού" δεν αναφέρει κάτι ειδικό για το Διπλωματικό Σώμα ή για τους υπαλλήλλους του ΥΠ.ΕΞ.
Ως γενική Διάταξη για τους Δημοσίους Υπαλλήλους μπορούμε μόνο να αναφέρουμε το άρθρο 21 του Ν 2946/2001 (Α΄- 224)

Άρθρο 17 Π.Δ.100/2003
Έκτακτες μεταθέσεις
1.ιδ. Για λόγους συνυπηρέτησης με σύζυγο δικαστικό λειτουργό, συνοριακό φύλακα ή ειδικό φρουρό ή στρατιωτικό ή αστυνομικό ή λιμενικό ή πυροσβεστικό υπάλληλο. Στις τέσσερις τελευταίες περιπτώσεις, ο κατά βαθμό κατώτερος ακολουθεί τον ανώτερο.

Σχετ.: Με το άρθρο 21 του Ν 2946/2001 (Α΄- 224) ορίζεται ότι:
«1. Τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, επιτρέπεται να αποσπώνται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο (η) σύζυγός τους.
2. Η απόσπαση διενεργείται με κοινή απόφαση των συναρμοδίων Υπουργών, που εκδίδεται κατόπιν σχετικής αίτησης του υπαλλήλου και σύμφωνης γνώμης του αρμοδίου υπηρεσιακού συμβουλίου. Αρνητική γνωμοδότηση δικαιολογείται μόνο για σοβαρό υπηρεσιακό λόγο, που διαπιστώνεται και αιτιολογείται επαρκώς από το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Αρμόδια υπηρεσία , κατά την άποψή μας, να σου απαντήσει στο ερώτημά σου , είναι η Γραμματεία της υπηρεσίας σου και σε περίπτωση αδυναμίας να προωθήσει αυτό ιεραρχικά.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis