Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by maraton on
Ποιά είναι διαδικασία όταν συγγενής θανόντος μετά από αιφνίδιο θάνατο μας ζητά να διοριστεί τεχνικός σύμβουλος για την διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής; Το άρθρο 204 Κ.Π.Δ. αναφέρει ότι τεχνικός σύμβουλος διορίζεται μόνο σε ανάκριση για κακούργημα, άρα δεν δύναται να διοριστεί σε περίπτωση αιφνιδίου θανάτου ή μήπως υπάρχει νομολογία ή κάποια γνωμοδότηση που επιτρέπει τον διορισμό και σε πλημμελήματα ή σε αιφνιδίους θανάτους; Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντησή σας.
Greek

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Δευ, 09/16/2013 - 17:02 Μόνιμος σύνδεσμος

Αρχικά έγινε νεκροψία - νεκροτομή ή εκδόθηκε ληξιαρχική πράξη θανάτου βάσει της βεβαίωσης του ιατρού που παρακολουθούσε τον θανόντα ?

Υποβλήθηκε από maraton. Ημερομηνία: Δευ, 09/16/2013 - 22:31 Μόνιμος σύνδεσμος

Έγινε η νεκροψία-νεκροτομή και ενεργείται προανάκριση για τον αιφνίδιο θάνατο, απλώς ρωτώ διότι όπως προανέφερα στο άρθρο 204 Κ.Π.Δ. αναφέρεται ότι διορίζεται μόνο για κακούργημα, αν και όπως πληροφορήθηκα σε πολλές περιπτώσεις δικογραφιών αιφνιδίων θανάτων έχουν διοριστεί τεχνικοί σύμβουλοι από τους διάδικους, χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα από την εκάστοτε Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Δευ, 09/16/2013 - 23:27 Μόνιμος σύνδεσμος

Σε περίπτωση που πραγματοποιήθηκε νεκροψία δεν δύναται να προσβλήθηκε η πραγματογνωμοσυνη η οποία έγινε απο νόμιμα διορισμένο πραγματογνωμωνα - ιατροδικαστή . Αλλωστε ποιος ο λόγος να αμφισβητηθεί η κρίση του ;

Θέμα τίθεται πολλές φορές οταν δεν πραγματοποιείται νεκροψία κ η ληξιαρχική πράξη εκδίδεται βάσει βεβαίωσης ιδιωτη ιατρού .

Τότε οι συγγενείς με αίτηση προς τον εισαγγελέα δικαιούνται να αμφισβητήσουν τον ιδιωτικο ιατρό κ να ζητήσουν την έκταφη η οποία διατασεται απο τον εισαγγελέα προς διαπίστωση τυχων εγκληματικής ενέργειας .

Η έκταφη μπορεί να διαταχθεί ακομα κ πολλά έτη μετα τον θάνατο ...

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis