Απ: ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
Με αποτέλεσμα να δουλέψει λιγότερο την επόμενη εβδομάδα ο δικυκλιστής? αν αυτό όμως δεν γίνεται πχ λόγω άμεσης δράσης που δουλεύουν σε κυλιομενο τότε πρέπει να πάρει παραπάνω ρεπό?
Απ: ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
Για να αφαιρεθούν οι ώρες από την ίδια ή την επόμενη εβδομάδα όπως αναφέρεις εγώ το καταλαβαίνω σαν πχ. δουλεύεις 4 μέρες 30 ώρες (μιλάω για δίκυκλο) ενώ 30 είναι να δουλέψει στις 5, άρα ήδη έχει υπερβεί το όριο του και στις 5 έχει συμπληρώσει το 36ωρο του εξαημέρου, άρα στις 6 μέρες θα έχει δουλέψει παραπάνω μια βάρδια (42 ώρες). Για να αφαιρεθούν αυτές οι ώρες πως θα γίνει? θα δουλέψει λιγότερο κάπως πχ. θα διατεθεί κάπου που θα κάνει μικρότερη βάρδια για να έρθει το ωράριο του στα ίσια ή θα πάρει παραπάνω ρέπο για να βγει την άλλη εβδομάδα με 36 ώρες, αφού αν δεν γίνει αυτό σε δυο εβδομάδες θα έχει κάνει 42+36=78 ώρες (με ένα ρεπό την 2η εβδομάδα) που κανονικά είναι να κάνει 36 (με ένα ρεπό) + 36 (με ένα ρεπό) = 72 ώρες σε δύο εβδομάδες.
Απ: ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
Δεν μπορούμε εμείς να σου πούμε πως ο διοικητής θα αφαιρέσει τις επιπλέον ώρες που εργάστηκε το προσωπικό του.
Καταλαβαίνουμε ότι το προσωπικό είναι επιφυλακτικό και όταν διαμαρτυρηθεί στο διοικητή του για επιπλέον ώρες η θέση του είναι λεπτή. Δεν θέλω να προχωρήσω περισσότερο.
Οι ώρες εργασίας που προβλέπονται πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό να κατανέμονται συνεχόμενες στις πέντε εργάσιμες ημέρες. Ο διοικητής κάθε Υπηρεσίας, ανάλογα με τις υφιστάμενες υπηρεσιακές ανάγκες και τις δυνατότητες της Υπηρεσίας του, καθορίζει και τα συστήματα εργασίας.
ΜΟΝΟ για την αντιμετώπιση εκτάκτων και απρόβλεπτων υπηρεσιακών αναγκών, ιδίως τάξης, ασφάλειας ή τροχαίας, δύναται να επιβάλλεται πρόσθετη εργασία.
Σε κάθε περίπτωση ο επιπλέον χρόνος υπολογίζεται στη διάρκεια της εβδομαδιαίας απασχόλησης.
Αν κάποιος διοικητής επιβάλλει επιπλέον χρόνο εργασίας συστηματικά και κατά παράβαση του κανονισμού, τότε η διαμαρτυρία σου θα πρέπει να γίνει στον Συνδικαλιστικό σου φορέα.
Υποχρεούται ο διοικητής να αφαιρέσει τις επιπλέον ώρες εργασίας αμέσως όταν αρθούν τα κωλύματα ή την επόμενη εβδομάδα.
Άρθρο 1. Π.Δ.394/2001
Χρόνος εργασίας αστυνομικού προσωπικού
4.Αν η εκτελούμενη υπηρεσία επιβάλλεται να συνεχισθεί και μετά τη λήξη του καθορισμένου χρόνου εργασίας, είτε από τη φύση της, είτε από ειδικές συνθήκες, δεν διακόπτεται αυτή, αλλά συνεχίζεται για όσο χρόνο απαιτείται. Για την αντιμετώπιση εκτάκτων και απρόβλεπτων υπηρεσιακών αναγκών, ιδίως τάξης, ασφάλειας ή τροχαίας, δύναται να επιβάλλεται πρόσθετη εργασία, πέραν της οριζόμενης στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, με διαταγή του διοικητή αξιωματικού και ύστερα από έγκριση της αμέσως προϊσταμένης του Υπηρεσίας, η οποία χορηγείται κατόπιν ελέγχου της βασιμότητας των προβαλλόμενων λόγων. Επίσης πρόσθετη εργασία δύναται να επιβληθεί όταν το αστυνομικό προσωπικό διατάσσεται σε επιφυλακή σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις. [b]Σε κάθε περίπτωση ο επιπλέον χρόνος υπολογίζεται στη διάρκεια της εβδομαδιαίας απασχόλησης. [/b]