Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by MIXALHSM on
Σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα των τοποθετήσεων των νέων αρχιφυλάκων και των αντικειμενικών κριτηρίων , τα μόρια υπολογίζονται από : το ποσοστό επιτυχίας , την οικογενειακή κατάσταση και από τα χρόνια υπηρεσίας και προϋπηρεσίας Το ερώτημα που θέλω να θέσω είναι το εξής: Έχω τέσσερα χρόνια υπηρεσίας σε υπηρεσία της Δωδεκανήσου , παίρνω μετάθεση και πηγαίνω στον τόπο συμφερόντων μου . Έπειτα θέλω να δώσω εξετάσεις για αρχιφύλακας . Τα μόρια που είχα από την απόσταση τα έχω χάσει λόγο μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων , το γνωρίζω. Τα μόρια όμως από τα χρόνια υπηρεσίας μου σε παραμεθόριο που είναι διπλά , συνεχίζω να τα έχω και να μετράμε για την τοποθέτηση μου ως αρχιφύλακας ή τα χάνω κι αυτά μόλις μετατεθώ στον τόπο συμφερόντων? Έχω διαβάσει τα σχετικά άρθρα αλλά όποιον ρωτάω μου λέει ότι – μάλλον – τα μόρια αυτά τα χάνω. Εάν γνωρίζετε τι ισχύει , παρακαλώ διαφωτίστε με!!
Greek

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Τρί, 09/13/2011 - 00:29 Μόνιμος σύνδεσμος

Κατά την εκτίμησή μας.
Τα μόρια διαγράφονται μετά την κοινοποίηση της διαταγής μετάθεσης του στην περιοχή μετάθεσης του τόπου συμφερόντων του.
[info]Π.Δ.100/2003 Άρθρο 3 παρ.4. "Τα μόρια που λαμβάνει ο αστυνομικός λόγω αποστάσεως από τον τόπο συμφερόντων του ή τον τόπο εργασίας ή ασκήσεως επαγγέλματος της συζύγου του διαγράφονται μετά την κοινοποίηση της διαταγής μετάθεσης του στην περιοχή μετάθεσης του τόπου συμφερόντων του."[/info]

Αλλά....
Άρθρο 15 "Μεταθέσεις νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων" παρ.3 τελευταίο εδάφιο
[info]"Επίσης παραμένουν στην ίδια περιοχή μετάθεσης, ανεξαρτήτως ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων, όσοι εμπίπτουν στις περιπτώσεις του εδαφίου ιδ' παρ. 1 άρθρου 17 του παρόντος διατάγματος (Για λόγους συνυπηρέτησης με σύζυγο δικαστικό λειτουργό, συνοριακό φύλακα ή ειδικό φρουρό ή στρατιωτικό ή αστυνομικό ή λιμενικό ή πυροσβεστικό υπάλληλο), καθώς και εκείνοι που μετατέθηκαν [b]κατά την τελευταία πενταετία με αντικειμενικά κριτήρια στον τόπο συμφερόντων τους[/b], υπό την προϋπόθεση ότι κατά το χρόνο διεξαγωγής των προαγωγικών εξετάσεων ήσαν έγγαμοι.
4. Όσοι νεοπροαγόμενοι Αρχιφύλακες μετατίθενται στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου και Λέσβου, δικαιούνται, κατ' εξαίρεση των προβλεπομένων στις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 12 του παρόντος, να υποβάλλουν αίτημα μετάθεσης για Υπηρεσίες άλλης περιοχής μετάθεσης, εφόσον μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους, συμπληρώνουν ένα (1) συνεχές έτος στις Υπηρεσίες αυτές. "[/info]
[edit time=1316888319]manager[/edit]

Υποβλήθηκε από MIXALHSM. Ημερομηνία: Τρί, 09/13/2011 - 21:25 Μόνιμος σύνδεσμος

Αυτή τη περίπτωση (γάμου ή συνυπηρέτησης ) τη γνωρίζω. Η απορία μου βρίσκεται στην περίπτωση που δεν υπάρχει αυτή η προϋπόθεση. (είμαι άγαμος)
Τα μόρια των ετών υπηρεσίας μου σε παραμεθόριο συνεχίζουν να μετράνε 2πλα ή χάνω αυτό το «προνόμιο » πηγαίνοντας στον τόπο συμφερόντων.
Ζητώ συγνώμη εάν γίνομαι κουραστικός .
Δεν αναφέρομαι στα μόρια από την απόσταση του τόπου συμ/ντων , αλλά για τα μόρια των ετών υπηρεσίας και προϋπηρεσίας.

Πως θα μάθουμε την απάντηση?!

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Τρί, 09/13/2011 - 22:44 Μόνιμος σύνδεσμος

Ο Νομοθέτης με την παραπάνω διάταξη προβλέπει ευεργετικές διατάξεις μόνο για τους έγγαμους.
Το ίδιο και για τα μόρια για τα λόγω αποστάσεως τα οποία είναι τα μόνα που διαγράφονται σύμφωνα με την ανωτέρω παράγραφο.
Σε κάθε περίπτωση μπορείς να απευθύνεις σχετικό ερώτημα στο Συνδικαλιστικό σου Φορέα ή στην υπηρεσία σου με αίτησή σου ιεραρχικά μέχρι την Δ-νση Προσωπικού/ΑΕΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis