Απ: χορήγηση φύλλου πορείας για προσωπική υπόθεση σε αστικό δικα
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 100/2003
(ΦΕΚ Α΄94 /22-4- 2003)
Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού.
Άρθρο 21
Φύλλο Πορείας.
1. Το Αστυνομικό προσωπικό σε κάθε υπηρεσιακή μετακίνηση του εφοδιάζεται από την Υπηρεσία του με Φύλλο Πορείας, στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός και η χρονολογία της σχετικής διαταγής ή έγκρισης και ο λόγος της μετακίνησης. Δεν απαιτείται χορήγηση Φύλλου Πορείας, όταν πρόκειται για εκτέλεση Υπηρεσίας εντός του αυτού τόπου ή και εκτός αυτού, εφόσον δεν δικαιολογείται ημερήσια εκτός έδρας αποζημίωση.
Άρθρο 5, παρ. 3, εδαφ. ε΄ & η΄ της 2/72000/0022 Κ.Υ.Α.
3. Κατά τον υπολογισμό των προβλεπομένων κατ’ ανώτατο όριο ημερών το μήνα, δεν λαμβάνονται υπόψη οι ημέρες της εκτός έδρας παραμονής για:
ε. Εμφάνιση σε Δικαστήρια, Ανακριτικές Αρχές ή Ανακριτικά Συμβούλια των μαρτύρων ή κατηγορουμένων, για υπόθεση που έχει σχέση με την υπηρεσία.
η. Προσωρινή μετακίνηση στην έδρα της προϊσταμένης Αρχής, επειδή ενεργείται σε βάρος του μετακινηθέντος ποινική ή διοικητική εξέταση.
Σε περίπτωση καταδίκης ή πειθαρχικού ελέγχου του μετακινηθέντος, δικαιολογούνται μόνο εισιτήρια.
Άρθρο 7 παρ. 1δ & 2β της 2/72000/0022 Κ.Υ.Α
Τρόπος δικαιολόγησης οδοιπορικών εξόδων.
2.Τα οδοιπορικά έξοδα εκτέλεσης υπηρεσίας του μετακινουμένου εκτός έδρας για εκτέλεση εξωτερικών υπηρεσιών προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας αναγνωρίζονται με τα εξής δικαιολογητικά:
δ. Αποδείξεις καταβολής του αντιτίμου εισιτηρίου ή ναύλων και απόκομμα εισιτηρίου στο οποίο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου και η διαδρομή που κινήθηκε.
3.Για τις Παρακάτω περιπτώσεις απαιτούνται ακόμη τα εξής δικαιολογητικά:
β. Για εμφανίσεις σε οποιοδήποτε ποινικό Δικαστήριο ή Ανακριτική Αρχή κατηγορουμένων ή μαρτύρων, πρωτότυπο κλητήριο θέσπισμα ή κλήση με την ένδειξη ότι η κλήτευση γίνεται βάση του ισχύοντος εκάστοτε άρθρου του Κ.Π.Δ., όπου αυτό απαιτείται και βεβαίωση του Γραμματέα του Δικαστηρίου από την οποία να προκύπτει η εμφάνιση, εξέταση, η ώρα περαίωσης αυτής και ότι η υπόθεση για την οποία κλητεύθηκε ο μάρτυρας ή κατηγορούμενος ανάγεται στο υπηρεσιακό καθήκον, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 3351/1978 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Η αθώωση, απαλλαγή ή καταδίκη αποδεικνύεται με αμετάκλητη απόφαση του Δικαστηρίου.
Σε περίπτωση καταδίκης δικαιολογούνται μόνον τα εισιτήρια.
Το θέμα έχει αναλυθει παλαιότερα
http://www.policenet.gr/portal/eforum/forum-astynomikos-astynomia/509.h…