ΣΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

2 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 8 έτη 1 μήνας
Veteran
Εγγραφή από: 28/11/2009 - 08:07
Δημοσιεύσεις: 33
Βαθμοί: 465
ΣΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Έχει επικρατήσει να λέγεται "ΣΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ" ενώ η σωστή ορολογία είναι :"Έμβλημα Σώματος Ελληνικής Αστυνομίας".
Είναι εξάρτημα της στολής κάθε αστυνομικού, είναι το έμβλημα του Σώματος και φέρεται από το προσωπικό επί του συνόλου των στολών του, πλην των υπ’ αριθ. 4 και 5 . Αναρτάται από το κουμπί του αριστερού θυλακίου των χιτωνίων και των υποκαμίσων των προβλεπόμενων στολών υπηρεσίας.

Τα παραπάνω προβλέπει η : Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ι Κ Η Α Π Ο Φ Α Σ Η 7012/6/103 από 5-7-2009 (Β΄-1426) Στολή Αστυνομικού Προσωπικού.

Άρθρο 43.
Έμβλημα Σώματος Ελληνικής Αστυνομίας.
1. Το έμβλημα του Σώματος αποτελείται από τριγωνοειδές ασπίδιο, το οποίο περιέχει σύμπλεγμα ενός ζυγού και ενός κλάδου ελαίας.
2. Το έμβλημα του Σώματος, αποτυπωμένο επί επισμαλτωμένου ορειχάλκου και την αναγραφή, στο άνω μέρος της αποτύπωσης σε ημικυκλική διάταξη, της ένδειξης «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ», φέρεται από το προσωπικό επί του συνόλου των στολών του, πλην των υπ’ αριθ. 4 και 5. Προς τούτο στερεώνεται, με έλασμα που φέρει στην πίσω πλευρά του σε βαθυκύανο δερμάτινο υπόθεμα αντιστοίχου σχήματος, το οποίο στο άνω μέρος καταλήγει σε κομβιοθήκη, ώστε να αναρτάται από το κουμπί του αριστερού θυλακίου των χιτωνίων και των υποκαμίσων των προβλεπόμενων στολών υπηρεσίας. Ο ειδικότερος τρόπος κατασκευής του καθορίζεται με τις τεχνικές προδιαγραφές που καταρτίζονται από την Διεύθυνση Τεχνικών /Α.Ε.Α.

Τα παραπάνω αποτελούν απάντηση σε σχετική ερώτηση μέσω e-mail σε αναγνώστριά μας.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 έτη 11 μήνες
Member
Εγγραφή από: 20/02/2014 - 00:44
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 2
Ερωτηση

Γεια σας κ συγχαρητηρια για τις σελιδες σας.ειμαι αστυνομικος κ εχω αρκετη μυωπια κ λιγο αστιγματισμο.συγκεκριμενα 10,75 στο δεξι κ 9,5 στο αριστερο ματι μυωπια κ 1,25 αστ/μο στο καθενα. Αναρωτιομουν αν θα μπορουσα να τεθω σε υπηρεσια γραφειου;;; ευχαριστω

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 2 χρήστες.