Με τον N4442/16 προβλέπεται πως πλεόν αντι για άδεια λειτουργείας και άδειας μουσικων οργάνων αρκει μια γνωστοποιηση προς τον Δήμο και αυτο επέχει θέση αδειας . Για τις κυρώσεις προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο από το Δήμαρχο . επομένως πλέον η στέρηση των ανωτέρω αδειαων δεν ειναι ποινικό ; δεν κάνουμε μήνυση άλλα έγγραφο απλά στον Δήμο για εποβολή διοικητικής κύρωσης; σχετικά με τον υπολογισμό 3 παραβάσεων για σφάγιση την υπολογιζουμε και ποια στιγμή (όταν το διαπιστώσουμε ή όταν επιβάλει ο δήμος το πρόστιμο;)
Δεν έχω δει κάποια οδηγία / εγκύκλιο και ο συγκεκριμένος νόμος που μας αφορά ιδιαίτερα είναι ήδη σε ισχύ από 7/12/16
Τελικα τι ισχυει με αυτο ?
<p>Τελικα τι ισχυει με αυτο ? Μηπως ειναι καλυτερα να συντασουμε εγγραφη ενημερωση προς τα αρμοδια γραφεια αστυνομευσης σχετικα με τις διαπιστωσεις μας ?</p>
<p>Στη τελικη ακομη και εαν δεν ισχυει αυτο , μηνυση εχουμε δικαιωμα να κανουμε εως και 3 μηνες μετα.</p>
Έτσι όπως μελέτησα το νόμο
<p>Έτσι όπως μελέτησα το νόμο κατάλαβα τα έξεις: όσο αφορά τη μουσική αναφέρει πως όταν το κατάστημα καταληφθεί να κάνει χρήση μουσικής πέραν του ωραρίου τότε απαιτείται άδεια της 3/96 Α. Δ. Οπότε συντάσσεται μήνυση όπως παλιά και προσμετραται ως μια παράβαση και με άλλες 2 σφραγίζεται το μαγαζί. Τώρα όσο αφορά την άδεια λειτουργίας καθώς επίσης και τροποποίηση όρων λειτουργίας είναι κι εκεί ξεκάθαρο πως επιβαλεται από το Δήμο πρόστιμο από 100€-20.000€ αλλά δεν ξεκαθαρίζει αν παράλληλα υποβάλλεται και μήνυση καθόσον η υγειονομική διαταξη που εφαρμοζονταν μέχρι στιγμής για τα καταστήματα δεν καταργείται. Βέβαια όταν υπάρχουν 2 Νόμοι για τη ίδια παράβαση εφαρμόζεται ο πιο ευνοϊκός. Τα συμπεράσματα δικά σας.</p>
1244/17/495999 διαταγή του
1244/17/495999 διαταγή του αρχηγείου από 9/3/17. Όλες οι απορίες (ή σχεδόν όλες λύνονται εκεί)
1344/17/495999 διαταγή
Θα ήταν εύκολο να μου τη στείλεις με email
[email protected] Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Θα ήταν εύκολο να μου τη
<p>Θα ήταν εύκολο να μου τη στείλεις με email<br>
[email protected] Ευχαριστώ εκ των προτέρων</p>
θα παρακαλουσα και εγω να μου
<p>θα παρακαλουσα και εγω να μου εστελνε κάποιος με μέιλ στο [email protected]</p>
<p>ευχαριστώ εκ των προτέρων</p>
Τι γίνεται τελικά μ αυτό το νομο
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Παράκληση
<p>Αν δεν ειναι κόπος γίνεται να τη στείλεις και σε εμενα; [email protected] , ευχαριστω πολυ...</p>
Έχω φτιάξει έναν πλήρη
Έχω φτιάξει έναν πλήρη "μπουσουλα" σχετικά με τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος και όσα προκύπτουν από τις σχετικές κυα κλπ. Υπάρχει κάποιο μέρος εδώ να το ανεβάσω ρε παιδιά; Δεν μπορώ να παρακολουθώ το θέμα για να στέλνω email. Άσε που κάποιος μπορεί να έχει υπόψη του αλλά πράγματα ή άλλες απόψεις , οπότε καλό θα είναι να ενημερώνεται και το αρχείο με νέα δεδομένα. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο φόρουμ;
κατ/τα υγ. ενδιαφεροντος
<p>λοιπον παιδες συναδελφος εδω, εχω θεμα με ενα κατ/μα υγ. ενδιαφεροντος που δεν διαθετει γνωστοποιηση..κι ερωτω αυτος ο ιδιοκτητης δλδ πρεπει να διαθετει κι αδεια εργασιας??διαπιστωνουμε καθημερινα τη λειτουργια του κ στελνουμε ενημερωτικο εγγραφο στο δήμο με κοινοποιηση εσαγγελεα..πραττω σωστα η θα χουμε θεμα?</p>
AkhsCap ειναι εντελως αόριστο
<p>AkhsCap ειναι εντελως αόριστο το ερώτημά σου. Δεν είναι όλα τα καταστήματα ίδια ούτε οι ιδιοκτήτες τους έχουν ίδιες υποχρεώσεις</p>
κατ/τα υγ. ενδιαφεροντος
Ο Ιδιοκτήτης δε χρειάζεται άδεια εργασίας , αν όμως προσφέρει εργασία θέλει πιστοποιητικό υγείας . Για την έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων Υ.Ε. απαιτείται η προηγούμενη γνωστοποίηση σε περίπτωση που δεν υπάρχει γνωστοποίηση γίνεται έγγραφο στο Δήμο και βεβαιώνεται διοικητικό πρόστιμο από τον Δήμο .
Ο ενδιαφερόμενος εφόσον προτίθεται να προβεί στη χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων , υποχρεούται να συμπεριλάβει στη γνωστοποίηση τη δήλωση χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων , αν δεν το πράξει και προβεί στην χρήση μουσικής βεβαιώνεται διοικητικό πρόστιμο από τον δήμο . Αν επιθυμεί χρήση της μουσικής πέραν του επιτρεπομένου ωραρίου που είναι 22:00 από την 1 Οκτώβριου έως την 31 Μαρτίου χειμερινή περίοδο και 23:00 από 1 Απρίλιου εως την 30 Σεπτεμβρίου θερινή περίοδος , χρειάζεται άδεια παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής (παράταση ωραρίου) για πέραν του επιτρεπομένου ωραρίου από το δήμο , σε αντίθετη περίπτωση γίνεται μήνυση –Πταίσμα-
(Κατά παράβαση του άρθρου 29 παρ. 3 του Ν-4442-2016 , του άρθρου 3 παρ. 1 και 3 της υπ’αριθμ.3/1996 Αστυν. Δ/ξης ως η παρ. 1 του άρθρου 3 αντικ. από άρθρο 1 παρ. 2 της υπ’ αριθμ. 3 Α/98 Αστυν. Δ/ξης σε συνδ. με άρθρο 12 παρ.6 του Ν-1481-1984 ΠΤΑΙΣΜΑ)
Που αναφέρει ότι "επέχει θέση άδειας" η υποβολή γνωστοποίησης; (Υπάρχει λόγος που σε ρωτάω. Θα καταλήξω)