«Θα το χρειαστείς στη φυλακή»: Το «δώρο» αστυνομικού σε καταδικασθέντα για επίθεση εναντίον του

Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ
«Θα το χρειαστείς στη φυλακή»: Το «δώρο» αστυνομικού σε καταδικασθέντα για επίθεση εναντίον του

Σε ισόβια καταδίκασε το δικαστήριο έναν άνδρα στο Τζάκσονβιλ των ΗΠΑ, ο οποίος επιτέθηκε και πυροβόλησε πολλαπλές φορές έναν αστυνομικό το 2016.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Florida Times Union, ο Κέβιν Ρόχας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ήρεμος στο δικαστήριο, όταν ο αστυνομικός τον αποκάλεσε δειλό και του είπε ότι θα περνούσε δύσκολα στη φυλακή. Αίσθηση προκάλεσε πράξη στην οποία προέβη στη συνέχεια: Έβγαλε ένα σωληνάριο με προσωπικό λιπαντικό (K-Y Jelly) και του είπε πως «θα χρειαστείς πολύ από αυτό».

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο αστυνομικός- τον οποίο η Times Union δεν κατονόμασε λόγω της δουλειάς του ως μυστικού αστυνομικού- απάντησε «ουδέν σχόλιον».

Τον Μάρτιο του 2016, ο Ρόχας μάλωσε με την κοπέλα του, άρπαξε ένα όπλο, πυροβόλησε κάποιες φορές και είπε πως ίσως εκείνη η μέρα να ήταν η τελευταία του, πριν μπει σε ένα αυτοκίνητο και αρχίσει να οδηγεί επικίνδυνα. Όταν τον είδε, ο αστυνομικός, που πήγαινε το παιδί του στο σχολείο, σταμάτησε το αυτοκίνητό του. Όταν κάποια στιγμή πήρε το βλέμμα του από τον 19χρονο, εκείνος έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα τρεις σφαίρες να χτυπήσουν τον αστυνομικό, που ανταπέδωσε τα πυρά. Ο Ρόχας τράπηκε σε φυγή, έκλεψε ένα φορτηγάκι και γύρισε πίσω στη γειτονιά του, όπου έπεσε με το όχημά του πάνω στο σπίτι ενός γείτονα και κλείστηκε στο σπίτι του. Εκεί χτυπήθηκε από πυρά αστυνομικών όταν τον είδαν να τους σημαδεύει.

Στο δικαστήριο, ο αστυνομικός, που είναι πρώην στρατιωτικός, αποκάλεσε τον Ρόχας δειλό. «Εγώ θα δεχτώ αυτές τις σφαίρες αντί για έναν συνάδελφο και κάποιον αθώο περαστικό. Όταν τα έβαλα μαζί σου, έτρεξες σαν δειλός».

Ο ίδιος ο Ρόχας δεν μίλησε, ούτε παρουσίασε μάρτυρες προς υπεράσπιση του χαρακτήρα του.

Πηγή:  www.huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παρά τα αιτήματα στην ΕΛ.ΑΣ. κενά 40 θέσεων έρχεται να καλύψει ένας Αστυνομικός