Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:15 | 17/04/2018

Αδημοσίευτα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, της πολυπληθέστερης συμμορίας που εξαρθρώθηκε ποτέ από την ΕΛ.ΑΣ. φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece. Πρόκειται για τους 145 ναρκέμπορους που είχαν μετατρέψει σε τεράστια πιάτσα εμπορίας ναρκωτικών ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας.

Άγνωστες πτυχές της δράσης της συμμορίας περιγράφονται στην δικογραφία, ενώ η υπόθεση άρχισε να εξετάζεται εδώ και λίγες ημέρες στις δικαστικές αίθουσες, περίπου ένα χρόνο μετά τη σύλληψη τους. 

Στην δικογραφία αποτυπώνεται πώς οι αστυνομικοί κατέγραφαν κάθε ημέρα και κινηματογραφούσαν όλες τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών, ενώ περιγράφουν πώς τα μέλη της σπείρας δρούσαν σε περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας με βασική "έδρα τους" την περιοχή γύρω από τη Νομική Σχολή. Αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά:

Νομική Σχολή (περιμετρικός χώρος)

Αστυνομικοί μετέβησαν στο συγκεκριμένο χώρο και επιτήρησαν και κατέγραψαν την κάτωθι δραστηριότητα:

Την 12.00 ώρα στη συμβολή των οδών Χαλκοκονδύλη και Κάνιγγος 20 τοξικομανείς κινούνται συνεχώς συζητώντας έντονα με τη φράση "είδε κανείς τους μαύρους; Που είναι ρε;".

[custom:google-ads]

Ακολούθως ένας εκ των τοξικομανών φώναξε "να’ τοι" και όλοι μαζί προσέγγισαν σε υπόστεγο παρακείμενου ξενοδοχείου όπου την 12.09 είχε εμφανιστεί έγχρωμος άνδρας, ο οποίος ελέγχοντας το χώρο οπτικά, παρέδωσε σε τέσσερις τοξικομανείς τουλάχιστον από μια αυτοσχέδια πλαστική σακούλα περιέχουσα προφανώς την ναρκωτική ουσία ηρωίνη και εν συνεχεία απομακρύνθηκε τόσο αυτός όσο και οι τοξικομανείς. 

«Την 18.00 ώρα εμφανίστηκαν από τη στάση των λεωφορείων στην οδό Ακαδημίας οι Αφρικανοί και ανέβηκαν προς το πάρκο έξωθεν της Νομικής Σχολής και προέβησαν στην πώληση πλειάδων αυτοσχέδιων πλαστικών συσκευασιών περιέχουσες ηρωίνη, καθώς είναι το σημείο όπου συναθροίζεται η πλειονότητα των τοξικομανών που κάνει χρήση ηρωίνης στο κέντρο της Αθήνας. Ακολούθως πήγαν στην οδό Μασσαλίας όπου και εκεί έδιναν ακατάπαυστα πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη σε τοξικομανείς».

Συμπερασματικά: Η Νομική Σχολή και το πάρκο έξωθεν αυτής αποτελεί την πιο "δυναμική" πιάτσα του κέντρου των Αθηνών. Αρκεί κανείς να παρατηρήσει την "κατάληψη" του πάρκου από πλήθος τοξικομανών που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών. Όλοι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι διακινούσαν οργανωμένα με διακριτούς ρόλους ηρωίνη και κοκαΐνη σε όλα τα ανωτέρω σημεία καθημερινά από τις 17:30 ως τις βραδινές ώρες της εκάστοτε ημέρας."

Το φωτογραφικό υλικό που είχαν συγκεντρώσει οι Αρχές με τις κινήσεις των 145 συλληφθέντων, περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια και στο δικαστήριο αποτελεί βασικό "μάρτυρα κατηγορίας":

Πλατεία Κάνιγγος

" ...εκεί πήγαιναν οι τοξικομανείς και αφού έδιναν στους κατηγορούμενους χρηματικά ποσά, έβγαζαν οι Αφρικανοί από το στόμα τους και τους πωλούσαν αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες προφανώς την ναρκωτική ουσία ηρωίνη ή κοκαΐνη. Αρχικά στο βίντεο αριθμός 100.0836 φαίνεται χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος ΚEl...να τραβάει τοξικομανή ο οποίος του δίνει κινητό αντί χρηματικού ποσού και να του πωλεί μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη πίσω από την κολώνα με τους υπόλοιπους τέσσερις να λειτουργούν ως τσιλιαδόροι.

Στο βίντεο αριθμός 100.0839 πάλι ο ίδιος κατηγορούμενος βγάζει από το στόμα του στις 00.20' και πουλά μια πλαστική συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη σε τοξικομανή που τον προσέγγισε δίπλα από την κολώνα και στη συνέχεια βάζει το χρηματικό αντίτιμο στην τσέπη..."

Όμως στη δικογραφία φαίνεται ότι οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να εξακριβώσουν και τον τρόπο που τα μέλη του κυκλώματος κατάφερναν να στέλνουν υπέρογκα χρηματικά ποσά από τα κέρδη, σε άτομα που ήταν ψηλά στην ιεραρχία της σπείρας, παρακάμπτοντας ελέγχους που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τη δράση τους.

Στη δικογραφία αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"....Όπως προκύπτει από καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες ο τρόπος χρηματοδότησης από τα κατώτερα κλιμάκια της οργάνωσης προς τον αρχηγό αυτής γίνεται με συγκεκριμένη μεθοδολογία ικανή ώστε να αποφεύγονται, τόσο ο εντοπισμός των αρχηγικών στελεχών, όσο και η ενδεχόμενη κατάσχεση κερδών της οργάνωσης. Αρχικά τα χρήματα στέλνονται από πρόσωπα σε πρόσωπα τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με την εγκληματική οργάνωση, ενώ επιλέγεται ο τρόπος αποστολής να είναι με τραπεζικές συναλλαγές αλλοδαπών συμφερόντων όπου οι διωκτικές Αρχές δεν έχουν δικαιοδοσία ελέγχου. Επίσης μέσω του δικτύου αυτού χρηματοδότησης, η οργάνωση εξασφαλίζει ταχύτητα, ανωνυμία, και προστασία."

Μίνα Καραμήτρου

Μίνα Καραμήτρου

Πηγή: cnn.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis