Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:30 | 08/10/2019

Μια ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έκαναν σε διμοιρία των ΜΑΤ στις 27 Σεπτεμβρίου. Η ομάδα αυτή, ανέλαβε την ευθύνη με ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε στο indymedia, κάνοντας λόγο για «μάχη διαρκείας» μεταξύ «δύο διαφορετικών κόσμων».

Στο μανιφέστο τους, κάνουν λόγο για άρτια οργανωμένο σχέδιο επίθεσης, στο οποίο συμμετείχαν είκοσι άντρες και γυναίκες. Αναλύουν μάλιστα τον τρόπο που επιτέθηκαν στα ΜΑΤ εκείνο το βράδυ, τονίζοντας πως «η μάχη των Εξαρχείων θα είναι μια σύγκρουση διαρκείας, ένας πόλεμος φθοράς ανάμεσα σε δυο κόσμους ασυμβίβαστους, των καταπιεσμένων και των καταπιεστών».

Το μανιφέστο των αναρχικών

«Την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη επιτεθήκαμε στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν στρατοπεδεύσει στην οδό Καλλιδρομίου από τις 26 Αυγούστου. Είκοσι σύντροφοι και συντρόφισσες σε δυο υποομάδες, καταφέραμε να προσεγγίσουμε τους μπάτσους συντονισμένα από δυο σημεία, αιφνιδιάζοντας τους και κάνοντάς τους να τραπούν σε άτακτη φυγή και να εγκαταλείψουν το πόστο τους.

Αφού αποχώρησε όλη η ομάδα από το σημείο, η δράση ολοκληρώθηκε όπως είχε σχεδιαστεί. Αποδείξαμε ότι όση στρατιωτική ισχύ κι αν προβάλει το κράτος με σκοπό την ισοπέδωση των δομών του αγώνα, ο κόσμος της αντίστασης θα βρίσκει πάντα τρόπους να επιφέρει αδιάκοπα πλήγματα στα όργανά του.

[custom:google-ads]

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον ευρύτερο αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή και την καπιταλιστική επέλαση στη γειτονιά των Εξαρχείων και σ’ όλη την επικράτεια. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις, οι εκκενώσεις καταλήψεων, οι βίαιες διώξεις συντρόφων, προσφύγων και μεταναστών δεν έμειναν και δεν γίνεται να μένουν αναπάντητες.

Από τις πρώτες μέρες της απόπειρας κατοχής των Εξαρχείων, με μια σειρά μαζικών επιθετικών ενεργειών εκφράστηκε η δυναμική της άμεσης σύγκρουσης. Μ’ αυτό το πνεύμα αποφασιστικότητας των εξεγερμένων, συνεχίζουμε με ακόρεστη διάθεση μέχρι την εκδίωξη των κρατικών δολοφόνων.

Η μάχη των Εξαρχείων θα είναι μια σύγκρουση διαρκείας, ένας πόλεμος φθοράς ανάμεσα σε δυο κόσμους ασυμβίβαστους, των καταπιεσμένων και των καταπιεστών. Κάθε δράση, κάθε μορφή αντίστασης, κάθε κινητοποίηση, κάθε στήριξη που μπορεί να προσφέρει ο καθένας στον αγώνα για την ελευθερία, αποτελεί οδόφραγμα ενάντια στην κυριαρχία της καταστολής. Εμείς ως αναρχικοί έτσι κι αλλιώς έχουμε πάρει θέσεις μάχης και δεν θα τις εγκαταλείψουμε, όσο κι αν «γαυγίζει» το κράτος.

Τα Εξάρχεια ήταν και θα παραμείνουν το μεγάλο σπίτι της συνεχούς εξέγερσης. Για την καταστροφή κάθε εξουσίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ,

ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ»

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ούτε Ένας ακόμη τραυματίας εργαζόμενος Αστυνομικός

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis