Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 01/09/2018

Ένας αστυνομικός μήνυσε την Αστυνομία του Λονδίνου για 250.000 λίρες, αφού χρειάστηκε να αποφύγει πραγματικά πυρομαχικά κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης πυροβόλων όπλων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του bbc Αρχιφύλακας Robert Haughey υπέστη σοβαρές μετατραυματικές διαταραχές άγχους μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε με αληθινές σφαίρες στο Connaught Barracks, στο Dover, στις 19 Μαρτίου 2015.

[custom:google-ads]

Ένα έγγραφο του ανώτατου δικαστηρίου αναφέρει ότι «φοβήθηκε για τη ζωή του» όταν συνειδητοποίησε ότι χρησιμοποιούνται πραγματικά πυρομαχικά  και όχι άσφαιρα.

Η Αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί ξανά παρόμοιο περιστατικό.

Επιπλέον, οι αρχές επισήμαναν ότι οι βελτιώσεις περιελάμβαναν περαιτέρω εκπαίδευση για ορισμένους από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία συμπεριφορά που χαρακτηρίστηκε από τους Αστυνομικούς ως ... «απολύτως αηδιαστική»

Επιβεβαίωσαν ακόμα ότι κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό από τα πραγματικά πυρομαχικά και ότι υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούσαν σφαίρες απομίμησης.
 
Ο Haughey, 47 ετών, από το Strood στο Kent, ο οποίος δεν φορούσε πλήρη βαλλιστική προστασία, συνειδητοποίησε ότι τον πυροβολούσαν προς το μέρος του με αληθινά πυρά όταν ένα παράθυρο πίσω του θρυματίστηκε.
 
Υποστήριξε ότι «ένιωσε πανικό και τρόμο, καθώς φοβήθηκε για τη ζωή του και υπέφερε από ψυχιατρικούς τραυματισμούς σαν αποτέλεσμα του περιστατικού».
 
Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, «εξακολουθεί να υποφέρει από άγχος και κατάθλιψη, διαταραχές του ύπνου, παρεμβατικές αναμνήσεις και επαναλαμβανόμενους εφιάλτες» και είναι «σοβαρά καταθλιπτικός» και αδυνατεί να επιστρέψει στην εργασία του.
 
Η Αστυνομία του Λονδίνου αναγνώρισε την ευθύνη της τον Οκτώβριο του 2017, αλλά δεν υπήρξε κάποιος διακανονισμός ανάμεσα στα δύο εμπλεκόμενα μέρη.
 
Είπε ότι το περιστατικό αναθεωρήθηκε από το Τμήμα Επαγγελματικών Προτύπων της Αστυνομίας του Λονδίνου το 2015, μετά από το οποίο έγιναν ορισμένες συστάσεις και υλοποιήθηκε ένα σχέδιο δράσης.
 
Μία μεταγενέστερη έρευνα - μελέτη που πραγματοποιήθηκε οδληγησε στη δημιουργία νέων (κατάλληλων) οδηγιών, συμπεριλαμβανομένης μιας πλήρους επισκόπησης της μεταφοράς, αποθήκευσης και διατήρησης πυρομαχικών και όπλων εντός της αστυνομιας.
 
 


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis