Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:26 | 05/09/2017

Όπως σας ενημερώσαμε και σε προγενέστερο δημοσίευμα του Policenet.gr , τις επόμενες μερες θα πραγματοποιηθεί επιλογή Αξιωματικών (αποφοίτων της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας) που φέρουν το βαθμό Αστυνόμου Β’ έως και Αστυνομικού Υποδιευθυντή, για την κάλυψη υφιστάμενων ή υπό δημιουργία θέσεων Αστυνομικών Συνδέσμων σε υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους στο εξωτερικό, που χρήζουν άμεσης πλήρωσης.

Οι αστυνομικοί που θα επιλεγούν, θα αποσπαστούν για 2 έτη και οι εν λόγω αποσπάσεις μπορούν να παραταθούν για 1 έτος ακόμη, για σοβαρούς λόγους υπηρεσιακούς ή οικογενειακούς του αποσπασμένου.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης του Policenet.gr τα αναγκαία προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι αστυνομικοί για να αποσπαστούν σε θέσεις Αστυνομικών Συνδέσμων σε Υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους στο εξωτερικό είναι τα εξής:

α. Έχει τουλάχιστον πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, η οποία αποδεικνύεται με κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Γ1, ή αντίστοιχο τίτλο σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 28 του π.δ. 50/2001 ή δίπλωμα της Γ’ βαθμίδας Αγγλικών της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Αστυνομικής Ακαδημίας. Η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας αποτελεί επιπλέον προσόν και μοριοδοτείται.

β. Έχει αξιολογηθεί ως εξαίρετος (γενικός χαρακτηρισμός) την τελευταία τριετία και στα επιμέρους ουσιαστικά προσόντα να έχει βαθμό τουλάχιστον εννέα (9) και να έχει κριθεί ευμενώς από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσεων.

γ. Μην τελεί σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου και να μην έχει απουσιάσει από την Υπηρεσία για λόγους υγείας εξήντα (60) ημέρες συνολικά κατά την τελευταία διετία ή δώδεκα (12) ημέρες συνολικά κατά το τελευταίο εξάμηνο, να μην έχει παραπεμφθεί στην Α.Υ.Ε. για δυσίατο νόσημα και να μη διανύει μακρά αναρρωτική άδεια, μέχρι την ημερομηνία που λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

δ. Μην έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά για παραπτώματα που μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα και έλλειψη συνείδησης υπηρεσιακού καθήκοντος και να μην εκκρεμεί σε βάρος του διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου για τα ως άνω παραπτώματα.

ε. Έχει γνώση της χρήσης Η/Υ, η οποία αποδεικνύεται με τίτλο αντίστοιχων σπουδών ή πιστοποιητικό ή βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου ή ανάλογη προϋπηρεσία.

στ. Έχει τουλάχιστον επτά (7) έτη πραγματικής υπηρεσίας αξιωματικού, μετά την έξοδο από την Σ.Α.Ε.Α..

ζ. Μην καταλαμβάνεται από το όριο ηλικίας του βαθμού του ή να μη συμπληρώνει 35ετία, εντός της επόμενης 5ετίας από την ημερομηνία που λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και

η. Έχει κριθεί κατάλληλος να φέρει πυροβόλο όπλο από την αρμόδια Επιτροπή. Σε περίπτωση που κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών ο ενδιαφερόμενος αστυνομικός δεν έχει εξετασθεί ακόμη από την αρμόδια Επιτροπή για την καταλληλότητά του να φέρει πυροβόλο όπλο, συμμετέχει κανονικά στο διαγωνισμό και εφόσον επιλεγεί προς απόσπαση στο εξωτερικό παραπέμπεται κατά προτεραιότητα προς εξέταση στην αρμόδια Επιτροπή. Αν η Επιτροπή αποφανθεί ότι ο αστυνομικός δεν παρέχει τα εχέγγυα σωστής χρήσης πυροβόλου όπλου δεν αποσπάται στο εξωτερικό και διαγράφεται από τον τελικό πίνακα κατάταξης με απόφαση του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρή καταδίωξη ληστών με Audi RS6 - Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Ποιοί δεν έχουν δικαίωμα απόσπασης στο εξωτερικό:

α. Οι αστυνομικοί στους οποίους έχει απονεμηθεί οποιαδήποτε ειδίκευση και ασκούν τα καθήκοντα της ειδίκευσης αυτής, πριν την παρέλευση οκτώ (8) ετών από την απονομή της.

β. Οι προγραμματιστές, αναλυτές, χειριστές μηχανών εισαγωγής στοιχείων και χειριστές του κεντρικού συστήματος Η/Υ της Διεύθυνσης Πληροφορικής/Α.Ε.Α. και των συνδεδεμένων με αυτό περιφερειακών συστημάτων Η/Υ των σημείων εισόδου − εξόδου από τη Χώρα και οι επικεφαλής χειριστών περιφερειακών συστημάτων (TOP USERS), πριν την παρέλευση οκτώ (8) ετών από την ανάληψη των ως άνω καθηκόντων.

γ. Οι υπηρετούντες στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

δ. Οι αστυνομικοί ειδικών καθηκόντων πριν την παρέλευση οκτώ (8) ετών από την πρόσληψή τους στην Ελληνική Αστυνομία ή την μετάταξή τους. Μετά την παρέλευση του ως άνω χρονικού διαστήματος, οι αστυνομικοί αυτοί αποσπώνται μόνον σε θέσεις με αρμοδιότητες αντίστοιχες της ειδικότητάς τους, χωρίς να θεωρείται απαραίτητο να έχουν κριθεί κατάλληλοι να φέρουν πυροβόλο όπλο από την αρμόδια Επιτροπή.

Σημαντικό είναί επίσης το γεγονός ότι τα ανωτέρω προσόντα πρέπει να υφίστανται τόσο κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, όσο και κατά την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης απόσπασης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis