Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:13 | 29/01/2019

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία των Αστυνομικών:

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Ιανουαρίου 2019, σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεών μας, νέα συνάντηση του Προέδρου κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ και του Γραμματέα Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χρήστου ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ για ενημέρωσή μας αναφορικά με την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης.

[custom:google-ads]

Ειδικότερα, από την πλευρά μας τονίσαμε την αναγκαιότητα της επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων που έχουμε προτείνει προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της αναγνώρισης των αστυνομικών σπουδών έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης εναρμόνιση με τα ισχύοντα στην Ευρώπη και τα πτυχία να τυγχάνουν καθολικής αναγνώρισης από την πανεπιστημιακή κοινότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο κ. Υπουργός, δέχθηκε ότι υπήρξε σχετική καθυστέρηση λόγω των κυβερνητικών αλλαγών τέλη του καλοκαιριού, μαςεπανέλαβε ότι είναι απολύτως σύμφωνος με τις προτεινόμενες από την Ομοσπονδία μας προτάσεις -μεταβολές, τις οποίες έχει υιοθετήσει και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, μας τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες οι οποίες θα τεθούν υπόψη μας ώστε να λήξει ένα θέμα που με ευθύνη της ελληνικής πολιτείας έχει απαράδεκτα χρονίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξετάσεις εισαγωγής στο Τ.Ε.Μ.Α. - Ξεκινάει σε λίγες ημέρες το τμήμα προετοιμασίας του NOMOPOLIS

Τέλος, η Ομοσπονδία μας τονίζει ότι το ζήτημα της αναβάθμισης των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου με στόχο την άρση των διακρίσεων και των αδικιών που έχουν υποστεί περισσότεροι από 25.000 αστυνομικοί των πανελληνίων εξετάσεων, οι οποίοι παρόλη την υψηλή βαθμολογία και τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει στο σύστημα των πανελλήνιων εξετάσεων, εισπράττουν απαξιωτική αντιμετώπιση ως σπουδαστές β’ κατηγορίας.

Η Ομοσπονδία δεν κάμφθηκε, συγκρούστηκε με απαρχαιωμένες αντιλήψεις και απαίτησε την προώθηση καινοτόμων ιδεών στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ελπίζουμε μετά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, να μη χαθεί άλλος χρόνος με οποιαδήποτε τυχόν δικαιολογία.

Το οφείλουμε στον Έλληνα Αστυνομικό και στο υψηλό επίπεδο που τον διακρίνει, αποσπώντας παράλληλα και την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis