Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:22 | 11/08/2019
Μια αναφορά που εκδόθηκε πρόσφατα από το Γραφείο Εισαγγελέα της Περιφέρειας San Joaquin County έκρινε αστυνομικούς της Lodi "δικαιολογημένους υπό τις περιστάσεις" ως προς το περιστατικό του θανάσιμου πυροβολισμού του Matthew Palaita το 2017.

[custom:google-ads]

Πρόσφατα κυκλοφόρησε βίντεο από την κάμερα σώματος των αστυνομικών που δείχνει ολόκληρο το σκηνικό να ξεδιπλώνεται. Μια κατά τα άλλα στάση ελέγχου ρουτίνας μετατράπηκε γρήγορα σε θανάσιμο περιστατικό όταν ο ύποπτος αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τους αστυνομικούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το εξελιγμένο σύστημα προσομοίωσης που βάζει τους αστυνομικούς να δρουν στις πιο ακραίες περιπτώσεις!

 
"Στις 23 Οκτωβρίου 2017 ο αστυνομικός διοικητής του Lodi Daniel Bristow οδηγούσε το περιπολικό του κοντά στην λεωφόρο Lincoln και Turner, όταν είδε ότι ο οδηγός ενός Honda χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο καθώς οδηγούσε. Ο Bristow του έκανε σήμα να σταματήσει. Όταν ενεργοποίησε τον φάρο του και το ύποπτο όχημα σταμάτησε, ο Bristow είδε τον κ. Palaita, ο οποίος ήταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, να ρίχνει κάτι στο πίσω μέρος του οχήματος, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας," όπως αναφέρθηκε στο sacramento.cbslocal.com. 
 
Ο Bristow ζήτησε ενισχύσεις από τον ασύρματό του. Μετά από λίγο ο αστυνομικός Dominic Carillo έφτασε στη σκηνή και πήγε προς την πλευρά του συνοδηγού του οχήματος.
 
"Ο Dominic Carillo ζήτησε από τον Palaita να του δείξει τα χέρια του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Palaita ξαφνικά βγήκε από το όχημα με ένα περίστροφο .22 που σημάδευε τον Carillo. Καθώς ο Carillo υποχώρησε, ταυτόχρονα ο ίδιος κι ο συνάδελφός του πυροβόλησαν με το υπηρεσιακό τους όπλο τον Palaita, που έπεσε στο έδαφος, σύμφωνα με την έκθεση."
 
Αν και οι αστυνομικοί μιλούσαν φανερά ήρεμα και μη απειλητικά, ο ύποπτος κινήθηκε απειλητικά απέναντι στον Dominic Carillo. Το πλάνο δείχνει ξεκάθαρα τον ύποπτο να τραβάει όπλο, και να στοχεύει τον αστυνομικό Carillo, ο οποίος αναγκάστηκε να τον πυροβολήσει.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis