Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:19 | 23/08/2019
Μετά από ένα αξιοσημείωτο περιστατικό στην πόλη της Νέας Υόρκης πρόσφατα, όπου πολυάριθμοι, πλημμυροπαθείς πολίτες κατέληξαν να "λούσουν" αστυνομικούς του NYPD με νερό, οι νομοθέτες των κρατών αποφάσισαν να στείλουν ένα μήνυμα. Δύο συνάδελφοι της Νέας Υόρκης πρότειναν νομοθεσία η οποία θα καθιστούσε παρόμιες δράσεις με νερό εναντίον αστυνομικών ως κακουργήματα.

[custom:google-ads]

Οι Ρεπουμπλικανοί Mike LiPetri (Long Island) και Michael Reilly (Staten Island) ανακοίνωσαν το νέο νόμο στις 31 Ιουλίου στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ποια χώρα οι πολίτες παίρνουν ρόλο αστυνομικών για να τους βοηθήσουν στις περιπολίες!

 
"Το κράτος της Νέας Υόρκης πρέπει να στείλει ένα μήνυμα ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό ξανά", δήλωσε ο LiPetri, όπως ανέφερε το abc7ny.com.
 
"Η κοινή λογική λέει ότι δεν ρίχνουμε έναν κουβά με οτιδήποτε σε έναν αστυνομικό που ανταποκρίνεται σε μια επείγουσα κλήση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας NYPD Patrick Lynch, όπως ανέφερε το abc7ny.com.
 
Το περιστατικό άρχισε όταν οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση για να διαλύσουν τις συμμορίες των κατοίκων που συγκεντρώνονταν γύρω από τους πυροκροτητές πυρκαγιάς. Πολλοί κάτοικοι στράφηκαν στους κρουνούς για να ανακουφιστούν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου μαζικού καύσωνα. Αλλά οι παρευρισκόμενοι στράφηκαν γρήγορα εναντίον των αστυνομικών. Τελικά, ένας άνδρας σκόπιμα έχυσε έναν κουβά με νερό στο κεφάλι ενός αστυνομικού του NYPD.
 
Από το περιστατικό, η αστυνομία συνέλαβε τον 23χρονο Ησαΐα Σκοτ ​​και τον 28χρονο Τσαντ Μποντέν. Επιπλέον, ο 28χρονος Courtney Thompson, ένα μέλος της ίδιας συμμορίας, πρόσφατα παραδόθηκε στην αστυνομία.
 
"Αυτός ο άνδρας απλά το θώρησε νορμάλ και πήρε ένα κουβά νερό και το έριξε πάνω στο κεφάλι του αστυνομικού", δήλωσε ο επικεφαλής της NYPD Terence Monahan, όπως ανέφερε το abc7ny.com. "Αλλά αυτό δεν είναι νορμάλ. Οποιοσδήποτε αστυνομικός το θεωρεί νορμάλ κι ότι δεν έγινε και κάτι σπουδαίο κι απλά το αφήνει να περάσει έτσι θα πρέπει να ξανασκεφτεί το επάγγελμα του".
 
Η πρόταση του σχετικού νομοσχεδίου θα μεταφερθεί στη Συνέλευση για έγκριση και στη συνέχεια στη Γερουσία, προτού υπογραφεί.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis