Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:48 | 05/04/2017

Η Επιτροπή που είχε συσταθεί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αναμόρφωση του συστήματος κρίσεων –προαγωγών, όπου μετά από πρόταση των Ομοσπονδιών συζητήθηκε και το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των Ανθυπαστυνόμων, ολοκλήρωσε χθες το βράδυ το έργο της.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε και θα προταθούν προς την Ηγεσία, οι ακόλουθες τροποποιήσεις του υφιστάμενου πλαισίου:

1. Τροποποίηση του ν.3686/2008 που αφορά τη βαθμολογική εξέλιξη των Ανθυπαστυνόμων ως ακολούθως: Α) ο απαιτούμενος χρόνος για την προαγωγή στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄ προς κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, ορίζεται στα εννέα χρόνια. Σε περίπτωση μη ύπαρξης κενών θέσεων, θα προάγονται στα έντεκα χρόνια. Β) θεσπίζονται οργανικές θέσεις Αστυνόμων Β΄ για την κατηγορία αυτή των Αξιωματικών σε ποσοστό 10% του συνόλου των οργανικών θέσεων των Υπαστυνόμων Β΄ και Α΄. Ο κατ' ελάχιστον χρόνος παραμονής στους βαθμούς αυτούς, για την προαγωγή στο βαθμό του Αστυνόμου Β΄, ορίζεται στα 11 έτη. Η πρόταση των υπηρεσιακών παραγόντων είναι τα 11 έτη να κατανέμονται σε 5 έτη στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄ και 6 στο βαθμό του Υπαστυνόμου Α΄ ενώ η πρότασή μας είναι 4 στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β' και 7 στο βαθμό του Υπαστυνόμου Α΄. Σε όλους τους ανωτέρω απονέμεται κατά την αποστρατεία τους ο αμέσως επόμενος βαθμός εφόσον συμπληρώνουν ένα έτος στον κατεχόμενο βαθμό και κρίνονται ως ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόταση προαγωγής Αρχιφυλάκων μη ανακριτικών υπαλλήλων στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου

2. Δημιουργία νέων οργανικών θέσεων Αστυνόμων Α΄ για τους εκ των ΤΕΜΑ Αξιωματικών ώστε να καταστεί δυνατή η προαγωγή στο βαθμό αυτό των Αστυνόμων Β΄ που έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο στο βαθμό του Αξιωματικού.

3. Θέσπιση παράλληλης επετηρίδας (ΕΟΘ - εκτός οργανικών θέσεων). Η πρόταση αφορά Αστυνομικούς Διευθυντές οι οποίοι κρίνονται ως ευδοκίμως τερματίσαντες και δεν έχουν συμπληρώσει 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας στο Σώμα. Το ποσοστό των ως άνω Αξιωματικών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% των οργανικών θέσεων του βαθμού τους. Προϋπόθεση για να τεθεί κάποιος στην παράλληλη επετηρίδα είναι να το επιθυμεί ο ίδιος ενώ ο ανώτατος χρόνος παραμονής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία έτη.

4. Επέρχονται αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των Αξιωματικών με κυριότερες την καθιέρωση της εκατονταβάθμιας κλίμακας και με πρόσθετα κριτήρια για τους βαθμούς από Αστυνομικό Διευθυντή και άνω καθώς και με καθιέρωση τριών αξιολογητών.

5. Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 47 του π.δ.24/97 που αφορούν τη δυνατότητα παραμονής των κρινόμενων ως μη προακτέων Αστυνομικών Διευθυντών στην ενεργό υπηρεσία εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας (αντί των 30 που ισχύει σήμερα).

Επισημαίνεται ότι πέραν των ανωτέρω, θεσπίζονται οργανικές θέσεις Αξιωματικών σε όλους τους βαθμούς ώστε να τερματιστεί ο τραγέλαφος του να είναι κάποιος αξιωματικός με οργανική θέση Ανθυπαστυνόμου.

Επίσης, θα εκδοθεί νέο καθηκοντολόγιο για την κατηγορία των αξιωματικών αυτών ενώ προτάθηκε και η τρίμηνη ή τετράμηνη μετεκπαίδευσή τους πριν από την προαγωγή τους.

Συνάδελφοι, οι Ομοσπονδίες έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα κατ΄ απαίτηση και των ενδιαφερομένων, για την αποκατάσταση των αδικιών και των στρεβλώσεων που είχαν παρατηρηθεί αλλά και για να εκλείψει το φαινόμενο της υποχρεωτικής συνταξιοδότησης ικανών στελεχών σε παραγωγική ηλικία και χωρίς τα αναγκαία προς αποστρατεία έτη.

Δίνουμε και συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.Για την Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.
O ΠρόεδροςΟ Γενικός ΓραμματέαςO ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚωνσταντίνοςΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ ΙωάννηςΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis