Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:49 | 12/07/2017

Για ένα και μόνον χρυσό νόμισμα βρίσκεται επί ποδός η αστυνομία σε ολόκληρη τη Γερμανία. Το μεγάλης αξίας νόμισμα εκλάπη από μουσείο του Βερολίνου και η αστυνομία κάνει αλλεπάλληλες επιδρομές σε σπίτια για να το βρει.

Στόχος των αστυνομικών ήταν κάποια διαμερίσματα στην περιοχή Νούκοελεν της γερμανικής πρωτεύουσας. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με συλλήψεις υπόπτων και δεν έχει γίνει γνωστό αν βρέθηκε το νόμισμα.

Το νόμισμα που εκλάπη ονομάζεται Big Maple Leaf, αξίζει εκατομμύρια ευρώ και αφαιρέθηκε με κινηματογραφικό τρόπο από το μουσείο Bode στον Μάρτιο. Είναι ολόχρυσο και ζυγίζει 100 κιλά.

Γιατί όμως ένα μόλις κέρμα αξίζει τόσα χρήματα (και κόπο)

Το Big Maple Leaf (BML) είναι μόλις ένα από τα έξι τέτοια κέρματα που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο. Κόπηκε το 2007 από την Royal Canadian Mint, μια εταιρεία που υπάγεται στο Στέμμα της Κοινοπολιτείας (μέλος της οποίας είναι ο Καναδάς).

Θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο γιατί μεταξύ άλλων απεικονίζει τη βασίλισσα, Ελισάβετ τη Β' χωρίς το στέμμα της.

Το Μάρτιο του 2017, 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, τα έξι αυτά σπάνια νομίσματα άγγιζαν σε αξία τα 4 εκατομμύρια δολάρια έκαστο.

Στις 27 του ίδιου μήνα, το νόμισμα εκλάπη από το μουσείο Bode, από την αίθουσα Münzkabinett.
Στην Münzkabinett βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες συλλογές νομισμάτων του κόσμου: αριθμεί περίπου 500.000 εκθέματα (νομίσματα), τα 100.000 είναι ελληνικά της πρώιμης και ύστερης αρχαιότητας.

Το Big Maple Leaf βρίσκεται στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για την υψηλότατη καθαρότητα του χρυσού του: 999,99/1000!

Έχει διάμετρο 53 εκατοστών και ζυγίζει 100 κιλά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι κλέφτες δεν θα προσπαθήσουν να λιώσουν το κέρμα για να πάρουν το χρυσό του, αφού η αξία του ως έργο είναι εξαπλάσια από την αξία του υλικού του. Η πιο πιθανή εκδοχή είναι να προσπαθήσουν να το πουλήσουν στη μαύρη αγορά.

Εκεί ελπίζει η αστυνομία να κάνουν το λάθος που θα τους προδώσει... Αν δεν τους έχουν βρει μέχρι τότε.

Η μεγάλη του μουσείου ληστεία

Οι ληστές οργάνωσαν μια θεαματική πλην ιδιαίτερα απλή διάρρηξη: ανέβηκαν στο μουσείο από μια σκάλα που έβαλαν σε ένα τοίχο! Στη συνέχεια κύλισαν το τεράστιο κέρμα για να το βγάλουν από το μουσείο.

Η σκάλα που χρησιμοποίησαν βρέθηκε πεταμένη δίπλα σε έναν κοντινό στο μουσείο σταθμό τραίνου.

Πηγή: www.news.gr

Δείτε ακόμα: Mια απαιτητική επιχειρησιακή «δοκιμασία» που οδήγησε σε 210 τραυματισμένους Αστυνομικούς

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis