Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:13 | 12/07/2017

Η πρόσφατη σύνοδος των G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας αποτέλεσε μία εξαιρετικά απαιτητική «δοκιμασία» για την Αστυνομία της Γερμανίας.

Οι επιχειρησιακές παράμετροι που συνόδευσαν τις ταραχές της συνόδου, ήταν πολλές και η μελέτη των αστυνομικών τακτικών που ακολουθήθηκαν, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον

Ορισμένες πολύ χρήσιμες διαπιστώσεις καταγράφονται σε ανάρτηση της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών στη σελίδα της στο fb.

Δείτε τι επισημαίνει ο συγκεκριμένος συνδικαλιστικός συνδυασμός της ΕΛ.ΑΣ.:

«Ολοκληρώθηκε η σύνοδος G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Συμμετείχαν : 20.000 αστυνομικοί, 28 ελικόπτερα, 185 σκύλοι και 3.000 οχήματα

Στις διαδηλώσεις οι Αστυνομικοί είχαν την τύχη να τους συνδράμουν οχήματα που εκτόξευαν νερό εναντίον των ταραξιών, είχαν αστυνομικούς που βιντεοσκοπούσαν το πλήθος καθώς επίσης και οχήματα που άνοιγαν τον δρόμο από τα οδοφράγματα.

Να τονίσουμε επίσης ότι στα επεισόδια δεν υπήρχαν μολότοφ, κάτι το οποίο είναι σύνηθες στην Ελλάδα.

Επίσης οι Γερμανοί Αστυνομικοί εκπαιδεύονται ως οφείλουν για την αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων, ενώ υπηρετούν σε ένα κράτος με σαφές νομικό πλαίσιο όπου λειτουργούν βάση Νόμου και όχι με βάση τα θέλω των πολιτικών.

Παρόλα αυτά στις διαδηλώσεις στις οποίες έγιναν επεισόδια τραυματίστηκαν 210 περίπου αστυνομικοί και συνελλήφθησαν περίπου 140 άτομα ενώ οι ταραξίες βανδάλισαν ανεξέλεγκτα οχήματα και καταστήματα σε όλη την πόλη.»

Η συγκεκριμένη ανάρτηση ολοκληρώνετε με τα εξής (μοιραία και κατά την δική μας άποψη) συμπεράσματα:

«Όλα τα παραπάνω αποτελούν τρανή απόδειξη του υψηλού επιπέδου στο οποίο βρίσκονται οι Έλληνες Αστυνομικοί, αν αναλογιστούμε ότι σε παρόμοια περιστατικά στην Ελλάδα με όλη την ασάφεια που επικρατεί σε εντολές και τρόπους δράσεις, με τις κάμερες να περιμένουν στην γωνία για να μας στήσουν στον τοίχο, με τις μολότοφ να πέφτουν βροχή και με πολύ λιγότερες δυνάμεις, έχουν ανταπεξέλθει στο έπακρον.

Ας αναλογιστούν Πολιτική και Φυσική Ηγεσία πόσο καλύτερη θα ήταν η ανταπόκριση των αστυνομικών αν ίσχυαν στην Ελλάδα όλα όσα ισχύουν σε προηγμένα Ευρωπαϊκά κράτη σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή, την αντιμετώπιση των ταραξιών, την εκπαίδευση και τον νόμιμο τρόπο δράσης απέναντι σε βανδαλισμούς.»

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis