Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:16 | 06/10/2019
Ένα ρομπότ της αστυνομίας είπε σε μια γυναίκα να απομακρυνθεί όταν αυτή προσπάθησε να αναφέρει έναν καυγά που είχε ξεσπάσει εκεί κοντά - και στη συνέχεια απομακρύνθηκε και το ίδιο ενώ τραγουδούσε ένα τραγούδι.

[custom:google-ads]

Η γυναίκα έσπευσε στο μηχανοκίνητο αστυνομικό και πάτησε το κουμπί επείγουσας προειδοποίησης στο Salt Lake Park του Λος Άντζελες τον περασμένο μήνα. Αλλά αντί να προσφέρει βοήθεια, το ρομπότ σε σχήμα αυγού, το επίσημο όνομα του οποίου είναι HP RoboCop, ζήτησε από τη Guebara να «βγει από το δρόμο του». Η συσκευή υψηλής τεχνολογίας βγάζοντας «διαγαλαξιακή μελωδία», έλεγε «κρατήστε το πάρκο καθαρό». Η Guebara είπε στο NBC News: "Πίεσα το κουμπί αλλά το ρομπότ μου είπε να φύγω από το δρόμο του "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ποια χώρα η αστυνομία θα αποκτήσει "αναισθητοποιητικά" όπλα;

 
«Συνέχισα να πατάω το κουμπί ξανά και ξανά». Η γυναίκα σκέφτηκε ότι το ρομπότ ίσως χρειαζόταν να δει το πρόσωπό της πριν αρχίσει να δουλεύει, έτσι έσκυψε μπροστά από την κάμερα. Αλλά η συσκευή σε σχήμα αυγού δεν λειτούργησε, αναγκάζοντας την Guebara να καλέσει τελικά 911 στο τηλέφωνο της. Οι αστυνομικοί από το πιο κοντινό αστυνομικό τμήμα του πάρκου Huntington έφτασαν τελικά 15 λεπτά αργότερα, μετά τη λήξη του καυγά. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Cosme Lozano, λέει ότι τα ρομπότ, τα οποία κοστίζουν μεταξύ 60.000 και 70.000 δολαρίων ετησίως, βρίσκονται ακόμα σε δοκιμαστική φάση και τα κουμπιά ειδοποίησής τους δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα. Είπε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου δεν έχουν ακόμη αρχίσει να διαφημίζουν τις δραστηριότητες καταπολέμησης του εγκλήματος των ρομπότ. Οποιαδήποτε αιτήματα βοήθειας αποστέλλονται αυτήν την περίοδο σε μια εταιρεία που ονομάζεται Knightscope, η οποία δημιουργεί και μισθώνει τα ρομπότ. Ο Lozano πρόσθεσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμαστική φάση, οι κλήσεις που πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας το κουμπί ειδοποίησης θα αποστέλλονται κατευθείαν στην αστυνομία. 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis