Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:25 | 25/08/2018

Εκδόθηκε η συμπληρωματική προκήρυξη για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων – Καθορισμός αριθμού εισαγομένων.

[custom:google-ads]

Η προκύρηξη προβλέπει για τον αριθμό αστυνομικών που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, τα εξής:

 

1. Ο αριθμός των αστυνομικών (ανθυπαστυνόμοι , αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες) που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019 καθορίζεται σε είκοσι επτά (27).


Διαβάστε στο Policenet.gr: Ενημέρωση για τις φετινές κρίσεις των Υπαστυνόμων και των Αστυνόμων Β΄


Από τον αριθμό αυτό:

α. Ποσοστό 10%, ήτοι τρείς (3) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους με βάση τη βαθμολογία που απέκτησαν κατά την τελευταία συμμετοχή τους στις γραπτές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ημε ρήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ. - ΟΜΑΔΑ Β’) με βάση τη βαθμολογία που απέκτησαν κατά την τελευταία συμμετοχή τους τα προηγούμενα δύο (2) έτη, χωρίς νέα εξέταση. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του α ριθμού εισακτέων καταν έμονται στους 3 υποψηφίους του έτους 2016 σε ποσοστό 40%, ήτοι μία (1) θέση και στους υποψηφίους του έτους 2017 σε ποσοστό 60% , ήτοι δύο (2) θέσεις.

β. Ποσοστό 90%, ήτοι είκοσι τέσσερις (24) θέσεις , θα καλυφθούν από υποψηφίους/ες που συμμετείχαν στις πανελλα δικές εξετάσεις Ημερήσιων Γενικών Λυκείων έτους 2018, με το σύστημα εισαγωγής που θεσπίστηκε με το ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193 − Α ́) όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4327/2015 (ΦΕΚ 50 − Α ́) (νέο σύστημα), με εξετάσεις.

2. Από τον αριθμό των εισαγομένων, που καθορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο, ποσοστό 10% προέρχεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 42 του ν. 1481/1984 (Α ́ - 152), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, «γονείς και τέκνα πολυτέκνων οικογενειών κ.τ.λ.» και ποσοστό 4% προέρχεται από υποψηφίους του ίδ ιου άρθρου «γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών».

3. Κατά τον καθορισμό του αριθμού που αντιστοιχεί στο ποσοστό της προηγούμενης παραγράφου δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψηφίους/ες των ει δικών κατηγοριών της παρ. 2 καλύπτεται από τους υποψηφίους/ες επιλαχόντες της γενικής κατηγορίας. Ομοίως, ο αριθμός των θέσεων που δεν καλύπτεται από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Β ́), χωρίς εξετάσεις, καλύπτεται από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου με εξετάσεις.

Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη εδώ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis