Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:26 | 04/08/2017

Μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε ότι αφορά την αναβάθμιση υφιστάμενου φορητού οπλισμού σε μονάδες της ΑΣΔΕΝ. 
Σε πρόσφατη επίσκεψη μας σε ακριτικά νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι μέρος του προσωπικού που υπηρετεί σε προκεχωρημένες θέσεις, έχει εφοδιαστεί με αναβαθμισμένο οπλισμό αλλά και ατομικά συστήματα επικοινωνιών, εξαρτήσεις και τακτικά γυαλιά και γάντια τύπου Nomex.

Σε ότι αφορά τον οπλισμό για τυφέκια G-3A4 των 7,62mm, τα δείγματα που «εθεάθησαν» σε μονάδα πρώτης γραμμής, διαθέτουν προσαρμοσμένο κοντάκιο FAB το οποίο προσφέρει αυξημένη εργονομία για ταχεία πρόσκτηση στόχου στην ευθεία σκόπευσης.

Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο 6061 T6 σε συνδυασμό με ενισχυμένα ανθρακονήματα. Η διάταξη αυτή αντικαθιστά το κλασικό κοντάκιο του G-3 επιτρέποντας μέγιστη ικανότητα σταθεροποίησης κατά τη διάρκεια της βολής.

Παράλληλα παρέχει σημεία προσαρμογής αορτήρα νέου τύπου ο οποίος είναι απόλυτα εργονομικός για μεταφορά του όπλου σε στάση περιπόλου αντικαθιστώντας τον ξεπερασμένο και απολύτως μη χρηστικό τυποποιημένο αορτήρα που διαθέτουν εκ κατασκευής τα τυφέκια της H&K.

H βάση του κοντακίου είναι από ελαστικό πλαστικό, το οποίο προσφέρει ανετότερη προσαρμογή στον ώμο σε θέση σκόπευσης, απορρόφηση των επιπτώσεων του κραδασμού κατά τη βολή, ενώ η αντιολισθητική επιφάνεια αποτρέπει την ολίσθηση του σε βρεγμένες επιφάνειες. Το κοντάκι FAB διαθέτει επίσης χώρο αποθήκευσης για 2x μπαταρίες ΑΑ για αύξηση αυτονομίας σκοπευτικών βοηθημάτων τύπου Red Dot.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα www.thinknews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis