Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:59 | 26/08/2016

Σε συνέχεια των όσων ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. κ. Φ. Παγιαύλας σε χθεσινή του ανάρτηση στο fb, για τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, σήμερα επανέρχεται με νέα ανάρτηση για να προσθέσει τις παρακάτω ουσιαστικές επισημάνσεις:

"(συνέχεια της προηγούμενης δημοσίευσής μου)

4. Φέτος η βάση της Σχολής Αστυφυλάκων ήταν υψηλότερη από όλα σχεδόν τα ΤΕΙ και από πολλά ΑΕΙ, όπως της Κοινωνιολογίας Παντείου. Η βάση ήταν σχεδόν η ίδια με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Παντείου. Η δε Αξιωματικών ΕΛΑΣ έχει ψηλότερη βάση από τη Νομική Κομοτηνής. Ελπίζω επιτέλους να σπάσει το στερεότυπο του ούγκανου και αμόρφωτου αστυνομικού.

5. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται ότι είναι κολλημένοι με κάποια ιδεολογία ή ότι μεγάλο μέρος ή πλειοψηφία ή όλοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι ακροδεξιοί. Αυτό δεν στέκει ή τουλάχιστον δεν υπάρχει το υπόβαθρο για να στέκει. Σίγουρα το σχολείο δίνει μια συντηρητική μόρφωση σε όλους μας (διδάχθηκα μόνο για μισή ώρα, στη βιολογία γ' λυκείου, την επικρατούσα επιστημονική θεωρία για το πως φτάσαμε ως εδώ, τη θεωρία της εξέλιξης). Σίγουρα η παιδεία μιας στρατιωτικής σχολής είναι συντηρητική. Αλλά απ' την άλλη, κόμματα και φοιτητικές παρατάξεις δεν μπαίνουν στις αστυνομικές (και λοιπές στρατιωτικές) σχολές. Όπως και στο σχολείο, έτσι και στις σχολές δεν μαθαίνουμε τι είναι δεξιός, αριστερός κτλ. Μένει απέξω η πολιτική και ο φανατισμός που τη συνοδεύει, όπως βλέπουμε στα πανεπιστήμια.

6. Για να εισαχθεί κανείς στη Σχολή Αστυφυλάκων πρέπει να έχει κάποια πρόσθετα προσόντα σε σχέση με επιτυχόντες άλλων σχολών. Πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη σωματική διάπλαση, λευκό ποινικό μητρώο, καλή ψυχική υγεία κτλ. Εάν δεν υπήρχαν αυτά τα προαπαιτούμενα η βάση θα ήταν ακόμα ψηλότερα. 

7. Πολλοί αστυνομικοί αφού αποφοιτήσουν από τη Σχολή Αστυφυλάκων ή τη Σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. θα ξαναδώσουν πανελλήνιες και θα περάσουν σε άλλη σχολή. Σύμφωνα με ένα άρθρο η Ελλάδα έχει τους περισσότερους πτυχιούχους αστυνομικούς στην Ευρώπη και ακολουθεί η Ρουμανία."

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis