Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 11/05/2019

Ίσως το πιο αμφιλεγόμενο θέμα στην κουβέντα της κεκαλυμμένης οπλοφορίας είναι η ιδανική θέση του όπλου. Όλοι έχουν την προσωπική τους προτίμηση την οποία θεωρούν ως την καλύτερη λύση. Αν και τις περισσότερες φορές η επιλογή ανάμεσα στις θέσεις μεταφοράς - είτε εμπρόσθιες, είτε στο πλευρικό ισχίο, είτε μέσα στη ζώνη μέσης ή έξω από τη ζώνη μέσης - καταλήγει στην προσωπική προτίμηση και τον τρόπο ζωής, ένα εκ των τρόπων μεταφοράς τείνει να είναι λιγότερο ασφαλής από άλλους. Ο λόγος για την μεταφορά στο πίσω μέρος της μέσης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η σημασία της εκπαίδευσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού


Γιατί είναι τόσο δημοφιλής αυτή η θέση;

Σε αυτήν την θέση το πιστόλι κρύβεται απ 'ευθείας πάνω από τη σπονδυλική στήλη στη θέση 6 της ώρας. Η θέση αυτή έχει δυο παραλλαγές ανάλογα με το που βλέπει η παλάμη του χρήστη κατά το τράβηγμα. Παρόλο που καμία από τις δυο παραλλαγές δεν είναι ιδανική, η παλάμη προς τα μέσα θεωρείται συνήθως η ασφαλέστερη από τις δύο.

Οι φανς αυτής της θέσης συνηθίζουν να τονίζουν την «άνεση» κατά την μεταφορά, δηλώνοντας ότι είναι φυσικότερο να μεταφέρεις το όπλο έτσι από το να έχεις την διαρκή ενόχληση ενός όπλου στο ισχίο. Προβάλλεται, επίσης, το επιχείρημα ότι σε αυτήν την θέση είναι πιο αποτελεσματική η απόκρυψη. Ο κόσμος του Hollywood έχει βάλει το χεράκι του στην διάδοση αυτής της θέσης, προβάλλοντας κατά κόρον τους κινηματογραφικούς ήρωες με πιστόλια (με θήκη ή χωρίς) στη σπονδυλική στήλη. Παρά το επιχείρημα, όμως, ότι αυτή η θέση είναι η πιο άνετη, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους πολύ εκπαιδευτές δεν συνιστούν ή ακόμα και απαγορεύουν αυτό το στυλ μεταφοράς στα μαθήματά τους.

[custom:google-ads]

Ποιες είναι οι δυσκολίες;

Όταν κάποιος μεταφέρει ένα όπλο σε αυτή το σημείο είναι ήδη σε μειονεκτική θέση έναντι του επιτιθέμενου καθώς είναι φυσιολογικά δυσκολότερο να φτάσει το όπλο του. Η τοποθέτηση πάνω από τη σπονδυλική στήλη απαιτεί από τους φέροντες να φτάσουν πίσω τους σε μια δύσκολη θέση για να πιάσουν το όπλο με αποτέλεσμα το αργό τράβηγμα. Αν μέσα στο σενάριο βάλουμε μια καθιστή θέση ή μια αφύσικη θέση βολής, πχ από το έδαφος, η πρόσβαση στο όπλο γίνεται απείρως δυσκολότερη. 

Επιπρόσθετα, η τοποθέτηση του όπλου στην θήκη με ασφάλεια συχνά γίνεται δύσκολη καθώς είναι εκτός της κανονικής εμβέλειας της κίνησης των χεριών. Για όσους έχουν φιδίσιο κορμί, η τοποθέτηση στην θήκη μπορεί να είναι εφικτή. αλλά για τον μέσο χρήστη, η γωνία της θήκης και η ανυπαρξία οπτικής επαφής μπορεί συχνά να οδηγήσει του χρήστες στο να σημαδεύουν το σώμα τους (με τον ανάλογο κίνδυνο αυτοτραυματισμού).

Η μεταφορά του όπλου πιστόλι πίσω στην πλάτη μπορεί, επίσης, να προκαλέσει προβλήματα στην απόκρυψη, καθώς οποιαδήποτε κίνηση προς τα εμπρός θα σπρώξει το όπλο προς τα έξω, μακριά από το σώμα, όπως εξηγεί ο εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων Rob Pincus στο Guns.com.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις;

Η πιο προφανής και δημοφιλής επιλογή είναι απλά να μετακινήσετε το όπλο προς τα εμπρός μερικά εκατοστά στις θέσεις 4 ή 5 της ώρας. Η τοποθέτηση του όπλου εδώ επιτρέπει την κατάλληλη απόκρυψη και την ευκολότερη πρόσβαση ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια άνετη και ασφαλή εμπειρία μεταφοράς.

Πηγή: guns.com

Επιμέλεια μετάφρασης Policenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis