Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 11/12/2019

Είναι πάγιο πρόβλημα ότι η εκπαίδευση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ορισμένοι από τους λόγους είναι έγκυροι και ορισμένοι απλά δικαιολογίες. Η πραγματικότητα, όμως, ορίζει ότι το φυσικό φως ή το φως του περιβάλλοντος δεν θα είναι πάντα διαθέσιμα. Και δυστυχώς στο σκοτάδι, χάνουμε την ικανότητα να δούμε και τελικά να επεξεργαστούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Στατιστικά τα βίαια εγκλήματα τείνουν να συμβαίνουν κατά τις ώρες χαμηλού φωτισμού. Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, οι ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν βίαια εγκλήματα μεταξύ των ωρών της 6 μ.μ. και 2 π.μ.

[custom:google-ads]

Οι φακοί χειρός και πιστολιών μας βοηθάνε να συλλέξουμε τις αναγκαίες πληροφορίες αλλά το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική η χρήση τους εξαρτάται από την εξοικείωσή σας με τον εξοπλισμό.

Aν και στο μυαλό μας η μετάβαση από το σκοτάδι στο φως μοιάζει να είναι ένα από γύρισμα του διακόπτη, ο συνδυαστικός χειρισμός μιας φωτεινής πηγής σε μαζί με το όπλο σας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Από την μια οι φακοί χειρός υποβαθμίζουν την αποτελεσματική λαβή του όπλου, ανεξάρτητα από ποια τεχνική θα επιλέξετε. Από την άλλη οι ένθετοι φακοί σε ένα σε ένα πιστόλι είναι πιο βολικοί, αλλά απαιτούν να τους ενεργοποιήσετε επιβαρύνοντας την διαδικασία του τραβήγματος.

Πολλοί επικεντρώνονται στα lumens και τα «καντήλια» του εξοπλισμού τους, αλλά το βασικότερο ερώτημα είναι «Έχεις αφιερώσει χρόνο στην εξοικείωση με τον εξοπλισμό αυτό;»

Δεδομένου ότι οι εκπαιδεύσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι σπάνιες, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να εκμεταλλεύεστε κάθε σχετική ευκαιρία. Η έλλειψη εκπαιδεύσεων, όμως, δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

FN 509 Tactical: Το νέο δημιούργημα της FN με χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν

Η ξηρά προπόνηση αν και δεν είναι τόσο «διασκεδαστική» αποτελεί αποδεδειγμένη μέθοδο εξάσκησης. Άλλωστε οι επαγγελματίες σκοπευτές αφιερώνουν αμέτρητες ώρες την εβδομάδα σε ξηρά προπόνηση για να βελτιώσουν τις τεχνικές τους. Αφιερώστε, λοιπόν, χρόνο σε ξηρά προπόνηση σε ένα σκοτεινό μέρος του σπιτιού σας. Αυτό θα σας δώσει καταρχάς μια ιδέα για τις δυνατότητες του φακού σας και για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το όπλο αλλά και για την τεχνική λαβής που σας ταιριάζει περισσότερο. Έτσι, όταν θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε κάποια σχετική εκπαίδευση θα μπείτε αμέσως στην ουσία.

Η πρώτη φορά που εκπαιδεύτηκα με όπλο σε συνθήκες σκότους ήταν μια διαφωτιστική εμπειρία. Οι δεξιότητες που είχα αναπτύξει με τόσο κόπο κατά τη διάρκεια της ημέρας φαινόταν να έχουν πάει περίπατο ελλείψει φωτός. Συνειδητοποίησα ότι έκανα τα πάντα πιο αργά και με περισσότερη σκέψη. Έκανα το λάθος να υποθέσω ότι όλα θα λειτουργούσαν ακριβώς όπως την ημέρα.

Η συνεχόμενη προπόνηση στο σκοτάδι με το φακό και το όπλο ήταν ο μόνος τρόπος προσαρμογής. Χρειάστηκε να αποκτήσω εμπειρία και σας ενθαρρύνω να κάνετε το ίδιο. Μπορεί να φαίνεται λίγο απογοητευτικό στην αρχή, αλλά με αφοσίωση και προθυμία να μάθετε τα βασικά για τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού θα αποκτήσετε ένα ακόμη εργαλείο στην επιχειρησιακή σας καθημερινότητα. Τέλος μην ξεχνάτε: Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε τις συνθήκες φωτισμού σε μια ενδεχόμενη επίθεση, γι 'αυτό ετοιμαστείτε.

Πηγή: guns.com

Επιμέλεια μετάφρασης Policenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis