Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:40 | 17/02/2016

Το κείμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε από Αστυνομικό (και χρήστη του fb) στη σελίδα Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας.

Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες και μία σύντομη σύγκριση μεταξύ δύο διαφορετικών "διαδρομών" για την εισαγωγή στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

"Eπαλ η Γενικο?

Με έχουν ρωτήσει πολλες φορες τι θεωρό εγω καλυτερο και ποιο ευκολο τροπο για την εισαγωγή στις αστυνομικες σχολες.

Εγω περασα στην Αστυφυλάκων μεσω γενικου με το παλιο συστημα (εδωσα 7 μαθηματα) και πρεπει να πω πως διαβαζα παρα πολυ και μου ηταν αρκετα δυσκολο, οπως και για πολους αλλους, αλλα οχι ακατόρθωτο.

Η μεγαλυτερη διαφορα ειναι πως ενας μεσος μαθητης στο επαλ θα γραψει 16 και στο γενικο 12, ενας διαβασμενος αμα θελει μπορει να το κανει επαλ 20 και γενικο 16 αλλα θα πρεπει να ξερει πως οι θεσεις θα ειναι μολις 5 αντι για τις 200 του γενικου.

Αμα πιστευετε πως μπορειτε να παρετε το 19+ σε ολα στο επαλ τοτε ελευθερα δωστε με το συστημα του επαλ, αμα ομως δεν πιστευετε πως θα τα καταφερετε, τοτε προτείνω να πατε με το τωρινό συστημα του γενικου λυκειου το οποιο μου φενεται ποιο ευκολο διοτι αν και με λιγοτερα μαθηματα η υλη παραμενει σχεδόν ιδιου μεγεθους και θα ξερετε πως παλευετε για περισοτερες θεσεις.

Η επιλογη ομως πρεπει να ειναι καθαρά δικη σας, καλο θα ηταν να μην ρωτατε αλους αλλα τον εαυτο σας και καλυτερα τους καθηγητες σας διοτι θα εχουν μια καλυτερη εικόνα των σπουδών σας και της απόδοσης σας σε ορισμενα μαθηματα και θα μπορέσουν να σας κατευθύνουν σε δρομους που εχουν βαδισει και αλλοι.

Για οσους δινετε φετος σας ευχομαι καλη επιτυχια και ατελειωτες ωρες διαβασμα. Ειναι μόλις 9 μηνες της ζωης σας, για τοσο λιγο αξιζει να ξεχασετε για λιγο τον καφε."

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis