Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:30 | 10/02/2021

Η καθυστέρηση στις φετινές τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., έχει προκαλέσει μία ιδιαίτερη αναστάτωση  στο Σώμα.

Αν ληφθεί υπόψη ότι το ΚΥΣΕΑ , αποφάσισε την παραμονή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πριν από περίπου 20 ημέρες, άπαντες περίμεναν το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε εως σήμερα να είχαν κριθεί και όλοι οι υπόλοιποι αξιωματικοί, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική ...

Υπηρεσιακοί κύκλοι είχαν επισημάνει ότι οι καθυστερήσεις ενδέχεται να οφείλονταν στο νέο Προεδρικό Διάταγμα που αλλάζει τα δεδομένα στη βαθμολογική εξέλιξη ανώτερων Αξιωματικών του Σώματος.

Άλλες πηγές, είχαν δικαιολογήσει την καθυστέρηση, επικαλούμενες την αναστάτωση που προκλήθηκε από την επικείμενη ψήφιση του Νόμου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία ή τα φοιτητικά συλλαλητήρια των προηγούμενων ημερών  ή τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας υπέρ του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η καθυστέρηση στις κρίσεις πηγάζει και από διαφωνίες ουσίας που σχετίζονται με αξιωματικούς που καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις.

Ισχυρές προσωπικότητες της Κατεχάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαφορετικά "πλάνα" αναφορικά με την επιλογή των Αξιωματικών που τελικά θα συνεχίσουν να στελεχώνουν ή θα κληθούν να στελεχώσουν την  κορυφή της ιεραρχίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και αντικείμενο συζήτησης που παρατείνει τις καθυστερήσεις, έχει και η επιλογή των Αξιωματικών που τελικά θα τοποθετηθούν στο τιμόνι κορυφαίων Υπηρεσιών.

Τέτοιες θέσεις για τις οποίες δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην τελική επιλογή είναι (όπως παραδοσιακά ισχύει) η θέση του  Αττικάρχη, για την οποία, σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης, υπάρχει διάσταση απόψεων. Άλλες κομβικές Υπηρεσίες είναι η Ασφάλεια Αττικής και η Άμεση Δράση, που αποτελούν "αιχμή του δόραρος" της ΕΛ.ΑΣ.

Ευχή όλων όσων έχουν γνώση των καταστάσεων, είναι να "γεφυρωθούν" άμεσα οι  διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται αυτη τη στιγμή και να ξεκινήσουν επιτέλουν οι ... πολυαναμενόμενες φετινές τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis