Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:40 | 04/01/2020

Στη δική μας χώρα ακόμα συζητάμε συνήθως για τα αυτονόητα ...

Σε άλλα κράτη όμως οι προτεραιότητες είναι τελειώς διαφορετικές και επιδιώκεται να καλυφθούν οι αληθινές ανάγκες των αστυνομικών παρά το υψηλό κόστος.

Οι υπαρκτές επιχειρησιακές ανάγκες γίνονται αντικείμενο ουσιαστικής μελέτης και στρατηγικού σχεδιασμού.

Το Policenet.gr σας παρουσιάζει ένα τέτοιο παράδειγμα ...

 

Το Αστυνομικό Τμημα του Λος Άντελες (LAPD) σχεδιάζει να ζητήσει χρηματοδότηση εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων για να πληρώσει εξοπλισμό και αναβάθμιση κτιρίων, με σκοπό τη μείωση της εξάπλωσης των μεταδοτικών ασθενειών μεταξύ αστυνομικών που εργάζονται συχνά σε βρώμικες και άθλιες συνθήκες.


Δείτε στο Policenet.gr:  Ο Αστυνομικός σκοπός ενός προηγμένου κράτους



Ο προϋπολογισμός 2020-2021 που προτείνεται από το Τμήμα περιλαμβάνει αιτήματα για βελτιώσεις των εγκαταστάσεων ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των 325.000 δολαρίων για την αγορά 50 απολυμαντικών συσκευών για μπότες, που χρησιμοποιούν υπεριώδες φως για να σκοτώσουν τα μικρόβια και τα βακτήρια στα πέλματα των υποδημάτων των αστυνομικών.

"Η διασφάλιση της υγείας των αστυνομικών μας ήταν πρωταρχικής σημασίας", δήλωσε ο Robert Harris, συνδικαλιστής της ένωσης που εκπροσωπεί τους περισσότερους αστυνομικούς.

Η εν λόγω Συνδικαλιστική Ένωση αγόρασε την πρώτη συσκευή απολύμανσης υποδημάτων, που χρησιμοποιήθηκε στην Κεντρική Διεύθυνση με κόστος περίπου 5.000 δολαρίων, αλλά δήλωσε ότι κάθε Αστυνομική Υπηρεσία χρειάζεται μία τέτοια συσκευή σε κάθε είσοδο για να είναι αποτελεσματική.

Το 2018 και το 2019 πολλοί αστυνομικοί του LAPD δήλωσαν ότι είχαν εκτεθεί σε μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων του τύφου, της σαλμονέλας και του σταφυλόκοκκου.


Δείτε στο Policenet.gr: Ποια αστυνομία ανακοινωσε ότι οι αστυνομικοί θα μπορούν να έχουν μούσια;


Οι περισσότερες αναφορές έγιναν στο αστυνομικό τμήμα της Κεντρικής Περιοχής στο κέντρο του Λος Άντζελες.

Η πρόταση προϋπολογισμού του LAPD περιλαμβάνει επίσης χρήματα για την εγκατάσταση εξειδικευμένων σταθμών πλυσίματος των χεριών σε όλα τα γραφεία των αστυνομικών υπηρεσιών, ώστε οι αστυνομικοί να μπορούν να απολυμάνουν αμέσως τα χέρια τους, όταν έρθουν σε επαφή με συλληφθέντες και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis