Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:28 | 07/12/2016

Διαβάστε το έγγραφο που εστάλή από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για το ιδιαιτέρως νευραλγικό θέμα των επικίνδυνων μεταγωγών κρατουμένων, στις οποίες προσφάτως αναφέρθηκε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας:

 

 

Κύριε Αρχηγέ,

Το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το παρελθόν έχει θρηνήσει θύματα Αστυνομικών, οι οποίοι έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος από τραγικές παραλείψεις και διοικητικά λάθη που υπήρξαν στον τομέα της μεταγωγής επικίνδυνων ποινικών κρατουμένων.

Αυτός ο ιδιαίτερα νευραλγικός τομέας της Ελληνικής Αστυνομίας, δυστυχώς, έχει αφεθεί στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των συναδέλφων οι οποίοι με πενιχρά υλικοτεχνικά μέσα διεξάγουν αυτές τις μεταγωγές, που πλέον χαρακτηρίζονται δίχως υπερβολή και ως μεταγωγές «θανάτου».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας με το υπ΄ αρίθ. 401/3/7 από 28/11/2016 επισυναπτόμενο έγγραφό της κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, περιγράφοντας με γλαφυρό και ρεαλιστικό τρόπο αυτή την ανακολουθία των υφιστάμενων διαταγών και τον πλημμελή σχεδιασμό των μεταγωγών, με οχήματα που χαρακτηρίζονται λίαν επικίνδυνα τόσο για την ασφάλεια των μεταγωμένων και συνοδών αυτών όσο και για την οδική ασφάλεια ευρύτερα.

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε, για την άμεση θεσμική σας παρέμβαση, διασφαλίζοντας το αξιόμαχο των μεταγωγών που διεξάγει το Α.Τ Νέας Ιωνίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, προς αποφυγή εγκληματικών παραλείψεων που δυνητικά θα μπορούσαν να φέρουν σε άμεσο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών αλλά και αυτής των κρατουμένων, με την χορήγηση των προβλεπομένων μέσων και υλικών όπως αυστηρά ορίζονται με τα π.δ. 45/2008 και 141/91 με γνώμονα ασφαλώς και την προάσπιση του κύρους της Ελληνικής Αστυνομίας και της έξωθεν καλής μαρτυρίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Συνημμένα:

 
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (ΕΑΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.pdf)ΕΑΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.pdf
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis