Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 20/08/2019

Βαθιές και στοχευμένες τομές στην πραγματικότητα των ελληνικών Καταστημάτων Κράτησης επιχειρεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με στόχο να μπει τέλος στην αναρχία και την ανομία των φυλακών της χώρας.

Ενδεικτική αυτού του στόχου είναι η απόφαση που ελήφθη ύστερα από σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την τοποθέτηση ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΔΥΕΦΚΚ) όπου τοποθετήθηκε ο Υποστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, ούτως ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να έχει εικόνα και έλεγχο της κατάστασης που επικρατεί σε ανώτατο επιχειρησιακό επίπεδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άκυρο & Αντισυνταγματικό το Μισθολόγιο του ν.4472/2017 – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ



Το προσωπικό έχει λάβει και θα συνεχίσει να λαμβάνει πρόσθετη επιχειρησιακή κατάρτιση και εκπαίδευση για τον ρόλο που έχει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ενισχυθεί το προσωπικό της φρουράς των φυλακών με επιπλέον 250 άτομα, με προσλήψεις μέσω διαγωνισμού και εκπαίδευσής τους από την ΕΛ.ΑΣ. σε επίπεδο ειδικών δυνάμεων.
[custom:google-ads]

Το προσωπικό εκτός από την εξωτερική φρούρηση των φυλακών και τις μεταγωγές θα αναλαμβάνει και τον τακτικό εσωτερικό έλεγχο των κελιών των κρατουμένων.

Στόχος επίσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας είναι να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί το περιβάλλον των φυλακών και με απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό όπως ανιχνευτές μετάλλων, μαγνητικές πύλες κλπ., αυτό σε δεύτερο χρόνο όμως και μόλις διαπιστωθεί με ακρίβεια η δαπάνη και οι ακριβείς ανάγκες, ώστε να προχωρήσει και σε αυτό το απαραίτητο σκέλος η αναβάθμιση του περιβάλλοντος ελέγχου ασφάλειας των φυλακών.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κύπρος: Πιο λίγες ώρες θα δουλεύουν οι αστυνομικοί

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis