Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 10/01/2017

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

Η έλευση του νέου έτους ελπίζαμε πως θα έφερνε μέσα σε όλα και έναν νέο επιχειρησιακό αστυνομικό αστυνομικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών στην πολύπαθη υπηρεσιακά Θεσσαλονίκη. 

Φυσικά η διάψευση των ελπίδων μας δεν άργησε να έρθει, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες οι συνάδελφοι που εκτελούσαν υπηρεσία για την φύλαξη των γραφείων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δέχθηκαν επίθεση από αναρχικούς, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν.

Η Ένωσή μας πολλές φορές επεσήμανε στους αρμόδιους, πως η συγκεκριμένη φύλαξη μόνο κινδύνους εγκυμωνεί, καθώς οι συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσία στο συγκεκριμένο στόχο, είναι εκτεθημένοι τόσο στις  επιθετικές ορέξεις του οποιουδήποτε όσο και στα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την πόλη τις ημέρες αυτές.  

Φυσικά, το γεγονός αυτό ήρθε να επιβαρύνει  και η κατάληψη του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας  της οποίας δεκάδες πεζοί και δικυκλιστές αστυνομικοί τοποθετήθηκαν "επιμελώς" περιξ αυτού παγώνοντας  κυριολεκτικά από το ψύχος, μέχρι να αποφασίσουν οι καταληψίες να λύσουν τους ζυγούς.

Απόλαυσαν  μέχρι και σουβλάκια που έφθασαν στο ζεστό κτήριο με ντελίβερι κατά την διάρκεια της κατάληψης.... και φυσικά για ακόμη μια φορά η "λαμπρή μέθοδος της μπακαλικής" επικράτησε, χωρίς να επιφέρει κανένα αποτέλεσμα. 

Η Ένωσή μας θέλει να υπενθυμίσει σε όσους φυσικά τους διαφεύγει, πως οι αστυνομικοί προέρχονται από το ανθρώπινο είδος, οπότε και είναι απόλυτα λογικό να παγώνουν με θερμοκρασίες  υπό του μηδενος.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, οι αρμόδιοι επιτέλους να καταλάβουν πως με κινήσεις της τελευταίας στιγμής δεν επιτυγχάνεται πρόληψη ή προστασία στόχων και να καταρτίσουν επιτέλους έναν σωστό επιχειρησιακό σχεδιασμό, ώστε να χρησιμοποιείται όποτε αυτό απαιτείτα, χωρίς οι αστυνομικοί να αντιμετωπίζονται ως άψυχες  μονάδες ήτοι αριθμοί....

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis