Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:28 | 25/08/2016

Φαίνεται πως το συμπέρασμα ότι η Δυτική Αττική μαστίζεται από σκληρές μορφές εγκληματικότητας, είναι πλέον αποδεκτό από όλους.

Επίσης, κοινή παραδοχή αποτελεί και το γεγονός ότι οι λειψανδρία στις αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει να δοθούν οι αναγκαίες  και δραστικές εκείνες λύσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του εγκληματικού φαινομένου στην περιοχή.

Τα δεδομένα αυτά οδηγούν σε σειρά πρωτοβουλιών   από μέρους της ΕΛ.ΑΣ..

Αρχικά, όπως σας ενημερώσαμε και εχθές (δείτε εδω το σχετικό δημοσίευμα του policenet.gr) για το νέο κτίριο στο οποίο πρόκειται να στεγαστεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, αποφασίστηκαν ισχυρές εργασίες – προσθήκες που στόχο έχουν την θωράκιση του από οποιαδήποτε απειλή.

Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη στο policenet.gr από τον συνδικαλιστικό συνδυασμό ΔΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ προσβλέποντα τα εξής έργα:

  • Θα κατασκευαστεί περίφραξη ασφαλείας ύψους άνω των 3 μέτρων, από τσιμεντένια αλφα μπλοκ, μεταλλική κατασκευή και κονσερτίνα περίφραξης στρατιωτικού τύπου.
  • Προβλέπονται επίσης η κατασκευή 2 υπερυψωμένων αλεξίσφαιρων φυλακίων όπως και η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης σε όλο το μήκος της περίφραξης.
  • Επίσης έχει προβλεφθεί να υπάρξουν πλην της κεντρικής, άλλες τουλάχιστον 3 πύλες ασφαλείας εισόδου εξόδου στην περίφραξη.

 

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. όμως δεν σταματούν μόνο στην «οχύρωση» της ανωτέρω Αστυνομικής Υπηρεσίας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε σήμερα η ιστοσελίδα bloko.gr, στόχος είναι η άμεση σύσταση τουλάχιστον άλλων 10  ομάδων Ο.Π.Κ.Ε., προκειμένου να κατανεμηθούν σε τρεις τομείς ελέγχου και αστυνόμευσης των περιοχών από τα Άνω Λιόσιω - Ζεφύρι, μέχρι και τον Ασπρόπυργο - Μέγαρα. και να δραστηριοποιηθούν στις περιοχές αυτές κατά τη διάρκεια όλου του 24ωρου.

Στον ανωτέρω σχεδιασμό πολύ σημαντική είναι η συμβολή του Δήμου Φιλής (ο οποίος θυμίζουμε ότι έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - δείτε εδω το σχετικό δημοσίευμα του policenet.gr ), που θα επιβαρυνθεί με το κόστος εργασιών του νέου κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και θα παραχωρήσει μεγάλο αριθμό κατάλληλων οχημάτων τύπου τζιπ  για τις νέες ομάδες Ο.Π.Κ.Ε..

Αναμένουμε λοιπόν τα καλά αυτά νέα να λάβουν «σάρκα και οστά», ώστε αφενός να βοηθηθούν οι υφιστάμενες μάχιμες υπηρεσίας του εν λόγω πολύπαθου τομές της Αττικής αλλά και να ανακοπούν τα ρεύματα εγκληματικότητας τα οποία μπορεί να δραστηριοποιούνται σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας, ωστόσο εδράζουν στη Δυτική Αττική.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ "στεναχώρησαν" αντιεξουσιαστές

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis