Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:42 | 10/07/2019

Πολλά είναι τα σενάρια και φήμες που κυκλοφορούν στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την παραίτηση του Αρχηγού Αριστείδη Ανδρικόπουλου και ενόψει των έκτακτων κρίσεων στο Σώμα.

Πριν καλά καλά ζεστάνει την καρέκλα του ο νέος Υπουργός έφερε τα πάνω κάτω στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνοντας δύο πρωτοβουλίες:

Πρώτον: Ζητώντας την παραίτηση του Αριστείδη Ανδρικόπουλου και

Δεύτερον: Συγκαλώντας σύσκεψη στην οποία δεν κλήθηκε ούτε ο απερχόμενος Αρχηγός, ούτε οι υπόλοιποι πέντε αντιστράτηγοι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ένοπλοι ληστές ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς


Αποκωδικοποιώντας ψύχραιμα τις δύο αυτές κινήσεις και αξιοποιώντας έγκυρες πληροφορίες, οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα δεν φαίνεται να «έπεσαν από τα σύννεφα»

Με δύο λόγια, η απομάκρυνση του αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου ήταν στα πλάνα της νέας Κυβέρνησης πολύ πριν αναλάβει την εξουσία.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι είχε προκληθεί μείζον πολιτικό θέμα από την προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών εξαιτίας της παρουσίας του κ. Ανδρικόπουλου στις περισσότερες πολιτικές συγκεντρώσεις του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

[custom:google-ads]

Θεωρείτο λοιπόν αναμενόμενη εξέλιξη να του ζητηθεί η παραίτησή του, δεδομένου ότι η νέα πολιτική ηγεσία επιδιώκει να υλοποιήσει την  πολιτική της, με νέα ηγεσία που θα προσαρμοστεί στον συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Το δεύτερο θέμα το οποίο συζητήθηκε έντονα χθες, ήταν αυτό της μη συμμετοχής και των υπολοίπων αντιστρατήγων στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο νέος Υπουργός.

Έγκυρες πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν ισοδυναμεί με απόφαση παραγκωνισμού  και ενδεχόμενης μελλοντικής αποστρατείας και των πέντε. Άριστος γνώστης των γεγονότων στην Κατεχάκη έλεγε με νόημα ότι από την στιγμή που κεντρική επιλογή ήταν να μην κληθεί σε αυτή τη σύσκεψη υπό τον Υπουργό ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος, συμφωνήθηκε να μην μετέχουν και οι υπόλοιπο αντιστράτηγοι, έως ότου ληφθούν αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν τη νέα ηγεσία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Χρυσοχοϊδης τα «έψαλλε» στους αστυνομικούς: «Όλοι στο δρόμο», η εντολή του


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες απομακρύνεται αυτή την ώρα η σκέψη της αποστρατείας και των πέντε αντιστρατήγων, με το πιθανότερο σενάριο στις επικείμενες έκτακτες κρίσεις να αποστρατεύτουν δύο ή τρεις.

Σημειώνουμε ότι εκτός του Αριστείδη Ανδρικόπουλου, τον βαθμό του αντιστρατήγου φέρουν οι Μιχάλης Καραμαλάκης (υπαρχηγός)  Ζαχαρούλα Τσιριγώτη (Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων), Χρήστος Δραγατάκης Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας) Ανδρέας Αποστολόπουλος (Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας)  και Ανδρέας Δασκαλάκης (Προϊστάμενος του Επιτελείου).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες  ρόλο στις έκτακτες κρίσεις σε σχέση με τη διαμόρφωση της νέας ηγεσίας του Σώματος αναμένεται να παίξουν τόσο ο σημερινός Υπαρχηγός Μιχάλης Καραμαλάκης, όσο και οι Ανδρέας Αποστολόπουλος και Ανδρέας Δασκαλάκης.

Και οι τρεις αντιστράτηγοι «παίζουν» για τις υψηλότερες θέσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με τους Τσιριγώτη και Δραγατάκη να θεωρείται βέβαιο ότι απομακρύνονται ακολουθώντας τον Αριστείδη Ανδρικόπουλο  από το Αρχηγείο. Δεν αποκλείεται δε να απομακρυνθεί ακόμη ένας αντιστράτηγος από τους τρεις πρώτους, αλλά κάτι τέτοιο τουλάχιστον στην παρούσα φάση θεωρείται ότι θα διαταράξει τις ισορροπίες στην κορυφή του Σώματος.

Ωστόσο ακόμη ο νέος Υπουργός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και σε σχέση με το άμεσο ή όχι των διαδικασιών τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σήμερα, όταν θα αποσαφηνιστεί αν μπορεί να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή του νέου Αρχηγού, ή εάν θα πρέπει πρώτα η Κυβέρνηση να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.Εάν οι κρίσεις καθυστερήσουν, χρέη Αρχηγού θα εκτελεί ο Μιχάλης Καραμαλάκης.

Νίκος Αν. Σύφαντος

Πηγή:  tempo24.news

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis