Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 04/10/2019

Του Παπανδριανού Αλέξανρου

Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Ομάδα Ζ - Ζ-19

Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, κάποιος αντιλαμβάνεται ότι όταν η Φυσική και Πολιτική ηγεσία έκανε λόγο για ενίσχυση της Άμεσης Δράσης, δεν εννοούσε την ομάδα Ζ, αφού απ' τα μέχρι τώρα πεπραγμένα, η ομάδα Ζ δεν ενισχύθηκε με ικανό αριθμό αστυνομικών,  παρά μόνο με ελάχιστους και αυτούς μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε ένα σχέδιο της τελευταίας στιγμής το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ καθηλώνει τους Ζητάδες σε στατικές φυλάξεις και ειδικά δρομολόγια και μάλιστα κατά μόνας!!!

Τούτο βέβαια που παραβιάζει καταφανώς τους κανόνες ασφαλείας για το προσωπικό που εκτελεί εποχούμενες υπηρεσίες αφού ουδείς εξ αυτών μπορεί να προβεί σε ελέγχους υπόπτων οχημάτων και ατόμων κατά μόνας.

Επίσης, ως γνωστόν το ΠΔ 141/91 ορίζει ρητά πως δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται οχήματα και μοτ/τες  ως ακίνητα για την φύλαξη στόχων.

Αυτή την στιγμή η ομάδα Ζ δεν έχει την δυνατότητα να διαθέσει ούτε ένα ζευγάρι αστυνομικών να εργαστεί στον οποιονδήποτε τομέα της Αττικής, κάτι που προφανώς αντίκειται στον ρόλο της και την αποστολή της που είναι η αστυνόμευση και η εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες.

Εάν κύριοι της Φυσικής και Πολιτικής ηγεσίας θεωρείτε πως η ομάδα Ζ δεν έχει λόγο και ρόλο ύπαρξης στην μάχη κατά της εγκληματικότητας, τότε καταργείστε την και ας αναλάβετε και το όποιο κόστος απορρέει από την απόφασή σας αυτή.

Μην  απαξιώνετε αυτή την ιστορική ομάδα. Αλλιώς δώστε στην ομάδα Ζ αυτό που πρέπει, για να αποδώσει αυτά που μπορεί.

Και να είστε σίγουροι ότι θα σας δικαιώσει.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις κυκλοφόρησε.

 

Δείτε ακόμα
Που είναι οι σαρωτές κλεμμένων οχημάτων της Άμεσης Δράσης;
Που είναι οι σαρωτές κλεμμένων οχημάτων της Άμεσης Δράσης;
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis