Η νέα δομή της ΕΥΠ και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας - Ολες οι αλλαγές και τα νέα πρόσωπα

ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ
Η νέα δομή της ΕΥΠ και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας - Ολες οι αλλαγές και τα νέα πρόσωπα

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση την Πέμπτη το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε τον νέο επικεφαλής της ΕΥΠ, αλλαγές στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αλλά και τη σύσταση της θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στα πρότυπα του Λευκού Οίκου.

Ο Παναγιώτης Κοντολέων αναλαμβάνει επικεφαλής της ΕΥΠ και ο Αλέξανδρος Διακόπουλος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.

Οι αλλαγές στην πυραμίδα της διοίκησης της ΕΥΠ

Στην ανακοίνωση για την τοποθέτηση του νέου διοικητή της ΕΥΠ γίνεται γνωστό πως αλλάζει και δομή της διοίκησης. Συγκεκριμένα αναφέρει πως η διάρθρωση της ηγεσίας της ΕΥΠ υιοθετήθηκε το ίδιο πρότυπο που επελέγη και για τη σύνθεση της κυβέρνησης. Δηλαδή η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενισχύεται με πρόσωπα που διαθέτουν τεχνοκρατική επάρκεια, έχουν αποδείξει την αξία τους στον επαγγελματικό στίβο και έχουν κριθεί με όρους αποτελεσματικότητας.

Τρεις υποδιοικητές στην ΕΥΠ

Παράλληλα ανακοινώθηκε και ο ορισμός τριών υποδιοικητών σε μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού της υπηρεσίας προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση νέων κινδύνων και απειλών, όπως ο κυβερνοπόλεμος και η διασύνδεση της τρομοκρατικής και εγκληματικής δραστηριότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι τρεις υποδιοικητές της ΕΥΠ είναι οι κ. Βασίλειος Γκρίζης, Διονύσης Μελιτσιώτης και Αναστάσιος Μητσιάλης.

Ο ρόλος του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, ο οποίος θα υποστηρίζει τον πρωθυπουργό και θα συνιστά τον σύνδεσμό του με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η νέα θέση, αυτή του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας δημιουργήθηκε προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και στις νέες απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα. Τη θέση ανέλαβε ο Αντιναύαρχος κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εργασίες Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ