Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:33 | 18/12/2017

Συνελήφθη σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου ο ύποπτος για τη δολοφονία της Βρετανίδας Ρεμπέκα Ντάικς, μιας εργαζόμενης στην πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στη Βηρυτό, δήλωσαν αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας, διευκρινίζοντας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου, ότι πρόκειται για έναν Λιβανέζο οδηγό ταξί.

Ο ύποπτος για τη δολοφονία της συνελήφθη "την αυγή", σημείωσε ένας αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

[custom:google-ads]

Αυτός δεν ήταν ακόμη σε θέση να διευκρινίσει περαιτέρω σε σχέση με τον φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποιο "πολιτικό κίνητρο" για το έγκλημα αυτό. Κι άλλη πηγή των δυνάμεων ασφαλείας απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχαν πολιτικά κίνητρα και σημείωσε ότι πρόκειται καθαρά για μια εγκληματική ενέργεια.

Χθες ένας αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας είχε αναφερθεί στην υπόθεση η Βρετανίδα να έπεσε θύμα βιασμού.

Η Ρεμπέκα Ντάικς, η οποία εργαζόταν στο Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης (DFID) της βρετανικής πρεσβείας στη Βηρυτό, βρέθηκε νεκρή το Σάββατο το βράδυ στη βόρεια Βηρυτό, με ένα κορδόνι τυλιγμένο γύρω από το λαιμό της, ενώ το άψυχο σώμα της έφερε σημάδια στραγγαλισμού.

"Όλοι στην πρεσβεία σοκαρίστηκαν και λυπήθηκαν βαθιά από την είδηση αυτή" είπε ο πρεσβευτής της Βρετανίας Χιούγκο Σόρτερ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της "Μπέκι".

"Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο της αγαπημένης μας Ρεμπέκα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταλάβουμε τι έγινε", αναφέρει η οικογένειά της σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σπάνια διαπράττονται τέτοιου είδους εγκλήματα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, η οποία θεωρείται σχετικά ασφαλής για τους τουρίστες και τη σημαντική κοινότητα ξένων που διαμένει εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis