Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:10 | 29/05/2016

Το κέιμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε στη σελίδα του policenet.gr στο facebook από τον κ. Ν. Μπλάνη* 

Μετάθεση αστυνομικού για δυσίατο νόσημα: Θετική εξέλιξη η πρόταση του ΣτΕ να οριστεί συγκεκριμένος κατάλογος!

1. Ως γνωστόν στην περίπτωση δ της παρ.1 του άρθρου 17 του π.δ.100/2003, ορίζεται η έκτακτη μετάθεση του αστυνομικού λόγω θανάτου συζύγου ή τέκνου ή πάθησης από δυσίατο νόσημα του αστυνομικού ή του/της συζύγου ή των τέκνων του, όπως αναλυτικά είχαμε γράψει (στις 21-5-2016) σε προηγούμενο άρθρο μας δίνοντας την πλήρη ερμηνεία των διατάξεων και μνημονεύοντας και την σχετική απόφαση του Υπουργού Υγείας που ορίζει τα δυσίατα νοσήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Που κατέληξε η Ε.Δ.Ε. για την δολοφονία του Υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έρχεται (Πρακτ-Γνωμ.115/23-5-2016) και μας δικαιώνει τονίζοντας:…. «Ειδικότερα, στη διάταξη αυτή αναφέρονται ενδεικτικά συγκεκριμένα δυσίατα νοσήματα.

Επειδή όμως, η ενδεικτική απαρίθμηση των νοσημάτων αυτών εμπεριέχει τον κίνδυνο της περιπτωσιολογικής κάθε φορά γνωμάτευσης από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή του δυσίατου ή όχι χαρακτήρα εκείνων των νοσημάτων που δεν περιλαμβάνονται μεταξύ των αναφερομένων στην εν λόγω διάταξη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετική μεταχείριση παρομοίων καταστάσεων, θα ήταν ασφαλέστερη η παραπομπή σε συγκεκριμένο εκ των προτέρων καταρτισθέντα κατάλογο δυσίατων νοσημάτων, που δεν θα είναι ενδεικτικός.

Ως εκ τούτου, και δεδομένου ότι δεν υφίσταται τέτοιος κατάλογος για το προσωπικό της Αστυνομίας, προτείνεται η παραπομπή στον σχετικό κατάλογο που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ,, όπως αυτή περιέχεται στην υπ΄αριθ.Υ1/Γ.Π./οικ.16884/2001 απόφαση Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας (Β΄1386)….». 


2. Θεωρούμε θετική εξέλιξη την παρούσα πρόταση, η οποία θα σταματήσει τυχόν αυθαιρεσίες της Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής και τις παραβάσεις των ακραίων ορίων της διακριτικής ευχέρειας, με το να θεωρεί ή όχι ως δυσίατα τα νοσήματα.

 

η εικόνα προφίλ του Nick Blanis

Νικόλαος Αθ. Μπλάνης

Αντιστράτηγος Αστυνομίας ε.α.

Επίτιμος Προϊστάμενος Κλάδου Οργάνωσης

και Ανθρώπινου Δυναμικού Α.Ε.Α./Υ.Δ.Τ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis