Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:51 | 24/04/2018

Δείτε το έγγραφο που εστάλη από την Ομοσπονδία των Αστυνομικών στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Κύριε Αρχηγέ,

Με το υπ΄ αριθμ. 36/2018 από 23/04/2018 επισυναπτόμενο έγγραφό της η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, θέτει εκ' νέου το θέμα της μεταγωγής ψυχικά πασχόντων ατόμων με περιπολικό όχημα και ότι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες διασφάλισης αυτού του είδους των μεταγωγών.

Αφενός καταστρατηγείται κάθε έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αφετέρου ο ασθενής-μεταγόμενος χαρακτηρίζεται και μετάγεται ως κρατούμενος, έστω και με τις προϋποθέσεις της προστατευτικής φύλαξης μέχρι οριστικής παραδόσεως του στις μονάδες ψυχικής υγείας.

Η εκτέλεση των εισαγγελικών παραγγελιών σε ακούσιους εγκλεισμούς, λόγω της ιδιαιτερότητας των συμβάντων και σε συνδυασμό με την ένστολη παρουσία αστυνομικών, θα πρέπει να συνοδεύεται και από κρατικούς λειτουργούς εξειδικευμένους με το αντικείμενο, προκειμένου να αποφεύγονται ενέργειες που εκθέτουν το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και εν γένει τους συναδέλφους μας, οι οποίοι δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τις γνώσεις σε ένα θέμα αμιγώς ιατρικό-επιστημονικό.

Παρότι ο Ν.2071/1992 ορίζει ρητά τις συνθήκες υπό τις οποίες θα πρέπει να διενεργούνται αυτές οι μεταγωγές, συνδυαστικά με την έκδοση εισαγγελικών διατάξεων (Εισαγγελία Πρωτοδικείου Πατρών) και την σχετική με το θέμα ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίζεται μια άνευ προηγουμένου παρερμηνεία της κείμενης νομοθεσίας και για τους λόγους αυτούς ζητούμε από εσάς την άμεση θεσμική σας παρέμβαση, ως προς την πιστή εφαρμογή των διατάξεων και αποφυγή των σκοπούμενων κατά περίπτωση δυνητικών ερμηνειών-εφαρμογών τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Συνημμένα:

 
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (orestiada.pdf)36/2018
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis