Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:30 | 21/09/2018

Αυλαία ανοίγει σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δολοφονία του άτυχου 22χρονου από το Τέξας, Μπακαρί Χέντερσον, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, στις 7 Ιουλίου του 2017, στον Λαγανά Ζακύνθου.

Εννέα άτομα κάθονται στο εδώλιο του δικαστηρίου, από τους οποίους οι έξι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ένας για άμεση συνέργεια και δύο για απόπειρα, ενώ σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα υπάρχει ένας ακόμη άγνωστος δράστης, που όμως δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί από τις αρχές.

Ο φοιτητής δέχθηκε σωρεία χτυπημάτων από υπαλλήλους του μπαρ όπου έγινε το κακό, με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνεπεία των οποίων εξέπνευσε.

Οι γονείς του βρίσκονται από χθες στην Πάτρα, με τον νομικό τους σύμβουλο, ζητώντας την τιμωρία των ενόχων.

[custom:google-ads]

Η μητέρα του,  Jill Henderson, μίλησε στο iefimerida, εκφράζοντας την ανησυχία της, καθώς σήμερα θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατηγορουμένους ως δολοφόνους του γιου της.  

«Εχω εμπιστοσύνη στο σύστημα και πίστη στο Θεό ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη»

«Στεναχωριέμαι γιατί πρέπει να βρίσκομαι σε μία πανέμορφη χώρα για έναν τρομερό λόγο. Είμαι πραγματικά πολύ ανήσυχη που θα δω για πρώτη φορά τους ανθρώπους που σκότωσαν τον γιο μου, αλλά είμαι ευγνώμων που η δίκη επιτέλους θα ξεκινήσει. Αν και το ελληνικό δικαστικό σύστημα δεν μου είναι οικείο, έχω εμπιστοσύνη και πίστη στο Θεό ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε στο iefimerida η μητέρα του άτυχου νεαρού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Χέντερσον, Ανδρέα Πάτση, στη δίκη «θα αποδειχθεί πως πρόκειται για μια εν ψυχρώ δολοφονία, καθώς ένας όχλος όρμησε στον Μπακάρι, του επιτέθηκε με γροθιές και σιδηρογροθιές, χτυπώντας τον στον κορμό και στο κεφάλι. Στο δικαστήριο θα αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στους δράστες, είναι σαφές το τι συνέβη και δεν υπάρχει καμία δικαιολογημένη εξήγηση, καθώς ήξεραν ακριβώς τι έκαναν».

«Οι γονείς του Μπακάρι ζητούν μόνο δικαιοσύνη για το παιδί τους και περιμένουν να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι για την απάνθρωπη αυτή πράξη», καταλήγει ο κ. Πάτσης.

Πηγή: iefimerida.gr 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis