Οι διμοιρίες της Υ.Α.Τ. παραμένουν βιδωμένες σε σταθερά σημεία ως στόχοι και μάλιστα εύκολοι

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ Υ.Α.Τ.
Οι διμοιρίες της Υ.Α.Τ. παραμένουν βιδωμένες σε σταθερά σημεία ως στόχοι και μάλιστα εύκολοι

• Αναμένουμε την πολυπόθητη αλλαγή του Π.Δ. που θα επιτρέψει σε νεοεξερχόμενους συναδέλφους  να υπηρετήσουν στην Υ.Α.Τ. ώστε οι διμοιρίες της Υπηρεσίας μας να επανέλθουν τουλάχιστον σε αριθμό συναδέλφων στην κατάσταση που προβλέπεται.

• Στην ενεστώσα κατάσταση η ενίσχυση είναι αναγκαία καθώς με την έναρξη των καλοκαιρινών αδειών οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις ξεπερνούν τις εκατό ανά εβδομάδα, συνεπώς η αλλαγή του Π.Δ. και η άμεση ενίσχυσή μας είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

• Παρά τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες και ενστάσεις μας, οι διμοιρίες της Υ.Α.Τ. παραμένουν βιδωμένες σε σταθερά σημεία ως στόχοι και μάλιστα εύκολοι. Ζητάμε άμεση εφαρμογή του Π.Δ. 141/1991 που αφορά τις στατικές φυλάξεις καθώς και της υπουργικής απόφασης που ορίζει την αποστολή της Υ.Α.Τ.

• Φέρτε μας επιτέλους τα απαιτούμενα υλικά και δημόσια είδη. Αν δε μπορούμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους συναδέλφους μας, πως θα προστατέψουμε τους Έλληνες πολίτες και τις περιουσίες τους;

Υ.γ.1 Στην Ένωση Αθηνών δεν κρυφτήκαμε ποτέ πίσω από το δάχτυλό μας ,δεν αφήσαμε τίποτα από τα παραπάνω χωρίς να το στηλιτεύσουμε.

Φτάσαμε στο σημείο ακόμα και να προτείνουμε λύσεις. Δεν διοικούμε εμείς όμως την Υπηρεσία.

Υ.γ.2 Ευχόμαστε καλή αρχή στην καινούργια πολιτική και φυσική ηγεσία και ευελπιστούμε σε μια εποικοδομητική  συνεργασία ,πάντα όμως με γνώμονα την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του συναδέλφου που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο.

• Ούτε καν οι ένοπλες επιθέσεις κατά των διμοιριών δεν είναι ικανές για να ταρακουνήσουν τους υπεύθυνους για τα σταθερά σημεία, είμαστε ακόμα εκεί.

  • Ίδια κατάσταση και στο Πολυτεχνείο, όπου άνδρες των Ματ παριστάνουν τους συνοριοφύλακες ανάμεσα σε κάθε μορφής μπαχαλάκια και στα διερχόμενα από την Πατησίων Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις κυκλοφόρησε