Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 25/06/2019

Από την  έντυπη έκδοση της Γνώμης

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 «Έκανα το αυτονόητο, το χρέος μου απέναντι στον πολίτη που καλούσε σε βοήθεια, χωρίς να σκεφτώ ούτε λεπτό ότι ήμουν εκτός υπηρεσίας…», δηλώνει στην «Γ» ο αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης Γεώργιος Βακιρλής, ο οποίος την περ. εβδομάδα συνέλαβε μια γυναίκα – διαρρήκτη που εισέβαλε στο σπίτι του γείτονά του.

Μάλιστα, την καταδίωξε ξυπόλυτος και την παρέδωσε στους συναδέλφους του, οι οποίοι την συνέλαβαν.

[custom:google-ads]

Για την πράξη του αυτή δέχθηκε συγχαρητήρια από τον Διοικητή της Άμεσης Δράσης Πατρών Γεώργιο Χατζηπαυλίδη και τους συναδέλφους του, ενώ έγινε «ήρωας» για τους πολίτες που τον είδαν να τρέχε… ξυπόλυτος (!) για να πιάσει την γυναίκα που τρύπωσε σε μονοκατοικία και αφαίρεσε τα κοσμήματα της ιδιοκτήτριας.

«Η ώρα ήταν 7 το απόγευμα και καθόμουν στο σαλόνι του σπιτιού μου. Ξαφνικά άκουσα δυνατές φωνές από την διπλανή οικία με τους ιδιοκτήτες να καλούν σε βοήθεια. Βγήκα αμέσως στο μπαλκόνι μου και είδα μια γυναίκα κρεμασμένη στην κυριολεξία από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και να προσπαθεί να διαφύγει. Χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξα, ξυπόλυτος για να την ακινητοποιήσω. Διένυσα μια απόσταση 300 μέτρων, μέσα σ’ ένα χωράφι και τα κατάφερα. Ειδοποίησα τους συναδέλφους μου που ήταν σε υπηρεσία και περιπολικό της Άμεσης Δράσης έφθασε και την παρέλαβαν. Ψάξαμε με τους συναδέλφους μου κατά μήκος της διαδρομής και βρήκαμε μερικά από τα κλοπιμαία, τα οποία έπεσαν της νεαρής κατά την προσπάθεια διαφυγής της, ενώ εντοπίστηκαν και τα υπόλοιπα που είχε αφαιρέσει και τα είχε κρύψει στα ρούχα της», περιγράφει στην «Γ» τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της περ. Τρίτης στην περιοχή της Αγυιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νεαρή μπήκε στο σπίτι του γείτονά του χωρίς να την αντιληφθεί η ιδιοκτήτρια. Όμως, ο σύζυγός της ξαφνικά είδε μια σκιά στο υπνοδωμάτιο και εκεί αντελήφθη πως είχαν… μια ανεπιθύμητη επίσκεψη!

Μόλις έβαλε τις φωνές, η νεαρή κρεμάστηκε στα κάγκελα και πήδηξε, αψηφώντας τον κίνδυνο, για να αποφύγει τη σύλληψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταμάτησε να "χτυπά η καρδιά" του Α΄ Κέντρου διαβιβάσεων της ΔΙ.ΑΣ

Λογάριαζε, όμως, χωρίς τον αρχιφύλακα της Άμεσης Δράσης, ο οποίος λειτούργησε όπως του υπαγόρευε το καθήκον, ακόμα και εάν ήταν εκτός υπηρεσίας!

«Η κοινωνική μας αποστολή δεν σταματάει στο 8ωρο της υπηρεσίας μας, όλη μας η ζωή είναι προέκταση της δουλειάς μας. Πιστεύω ότι κάθε συνάδελφος, που αγαπάει το επάγγελμά του, το ίδιο θα έκανε…», επισημαίνει ο κ. Βακιρλής.

Ο ίδιος έχει διανύσει μια διαδρομή 24 ετών στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει πολλές αντίστοιχες συλλήψεις εν ώρα υπηρεσίας, ιδίως τα τελευταία χρόνια που υπηρετεί στο Τμήμα της Άμεσης Δράσης Πατρών και σ΄ ένα 8ωρο βάρδιας αντιμετωπίζει συχνά πολλά αντίστοιχα περιστατικά.

Είναι, όμως, όπως μας λέει, η πρώτη φορά που εκτός υπηρεσίας κλήθηκε να παρέμβει για τη σύλληψη ενός διαρρήκτη, κάτι για το οποίο δέχθηκε επαινετικά σχόλια και συγχαρητήρια όχι μόνον από τους πολίτες που ήταν παρόντες, αλλά και από τους συναδέλφους του.

«Πράγματι, εισέπραξα συγχαρητήρια και θετικά σχόλια όχι μόνο από τους γείτονες, την οικογένειά μου, τους φίλους αλλά και από και τους συναδέλφους μου, που είδα στα μάτια τους την ικανοποίηση από την αναγνώριση του έργου μας. Η Άμεση Δράση είναι μια από τις πιο δύσκολες και ιδιαίτερες υπηρεσίες της Αστυνομίας και όσοι υπηρετούν σ’ αυτή, είναι γεγονός, έχουν  μεράκι και αγάπη, αλλά και βρίσκονται αντιμέτωποι με άτομα με παραβατική συμπεριφορά», επισημαίνει.

Ωστόσο, συμβουλεύει τους πολίτες να μην τον μιμηθούν, αλλά σε αντίστοιχη περίπτωση να καλέσουν το «100» και να βοηθήσουν τους αστυνομικούς με όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται για να μπορούν να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία.

Πηγή:  gnomip.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis