Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:59 | 18/01/2021

Ένας συνταξιούχος πυροσβέστης από το Τσέστερ, PA, συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί επειδή έριξε έναν πυροσβεστήρα πάνω σε τρεις αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές.

[custom:google-ads]

Ο Ρόμπερτ Σάνφορντ, 55 ετών, αντιμετωπίζει ποικίλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε αστυνομικό, αναφέρει η Philadelphia Inquirer.

Το βλήμα που κατηγορείται ότι έριξε δεν ήταν εκείνο που σκότωσε τον αστυνομικό του Καπιτώλιο Μπράιαν Σίκνικ, ο οποίος επίσης χτυπήθηκε στο κεφάλι από έναν πυροσβεστήρα κατά τη διάρκεια της ταραχής και αργότερα πέθανε, ανέφεραν οι αρχές.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο Σάνφορντ ταυτοποιήθηκε από βίντεο που τραβήχτηκε στη σκηνή και που τον έδειχνε να ρίχνει τον πυροσβεστήρα περίπου στις 2:30 μ.μ. καθώς ο όχλος παραβίαζε τη δυτική πλευρά του κτηρίου του Καπιτώλιο.

Στο βίντεο φαίνεται ο πυροσβεστήρας να χτυπάει ένα κεφάλι με κράνος και στη συνέχεια να χτυπάει άλλο, να αναπηδά ξανά και μετά να χτυπά πάνω σε ένα τρίτο κεφάλι με κράνος, καθώς ο άντρας που το έριξε - φορώντας καπέλο με τα αρχικά "CFD" - φεύγει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκλονιστική μαρτυρία αστυνομικού από το Καπιτώλιο: Ήθελαν να με σκοτώσουν με το όπλο μου

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis