Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:14 | 05/10/2019

Μια δυναμική επανεκκίνηση της ΑΔ επιχειρείται τους τελευταίους μήνες. Διανύοντας μια παρατεταμένη περίοδο στην οποία κυριολεκτικά η υπηρεσία έφτασε στα πρόθυρα της διάλυσης, αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια απώλεσε πάνω απ' το 40% σχεδόν της δύναμή της σε ανθρώπινο δυναμικό καθώς επίσης και πλήρως απαξιώθηκε σε ότι αφορούσε το ρόλο και την αποστολή της.

Μια αποστολή πολύ συγκεκριμένη και ξεκάθαρη που είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη.Αντι αυτού η ΑΔ είχε μετατραπεί σε υπηρεσία μέτρων τάξης και μεταγωγών..

[custom:google-ads]

Ακινητοποιημένα οχήματα και μηχανές από βλάβες που χρόνιζαν στους κατά τόπους όρχους της ΕΛΑΣ, τεράστιος αριθμός οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων στο προσωπικό, το οποίο αποκαμωμένο απ' την υπερεργασία δεν είχε διάθεση ούτε για τ' αυτονόητα.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια ανάκαμψης της υπηρεσίας διαδραμάτισε και διαδραματίζει η σημερινή διοίκηση της ΑΔ η οποία απ'την αρχή έδειξε τεράστια διάθεση να ασχοληθεί με τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της υπηρεσίας και να δώσει ουσιαστικές λύσεις.

Μιά διοίκηση με ανοιχτά τα αυτιά και τις πόρτες της για όλο το προσωπικό.

Μοίρασε με δικαιοσύνη τα βάρη και έθεσε σε προτεραιότητα την ανάπαυση του εργαζόμενου προσωπικού.Κινηθηκε και κινείται με μεθοδικότητα για την ενίσχυση της υπηρεσίας με ανθρώπινο δυναμικό, καθώς επίσης και την πλήρη κατάργηση των μέτρων τάξης.

Σιγουρα δεν διορθώθηκαν όλα μονομιάς. Σιγουρα υπάρχουν μικρά και μεγάλα που χρήζουν βελτίωσης.

Το σύστημα επικοινωνίας εξακολουθεί να είναι ένα απ' τα σημαντικά.

Η ανανέωση του γηρασμένου στόλου οχημάτων και δικύκλων επίσης.Ομως κάποια πράγματα που έγιναν θέτουν γερές βάσεις προς το καλύτερο.Και μπορεί για κάποιους όλα αυτά να είναι τα αυτονόητα για μια διοίκηση, όπως έχω ξαναπεί όμως και στο παρελθόν τα αυτονόητα πολλές φορές δεν είναι και δεδομένα.

Επισης ο ρόλος του συνδικαλιστή δεν είναι μόνον να καταγγέλει και να επικρίνει τα κακώς κείμενα της διοίκησης, αλλά να αναδεικνύει και τα καλώς κείμενα ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσπάθειας για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας και προόδου των υπηρεσιών."

Του Κυριακάκου Παναγιώτη

Αντιπροέδρου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις κυκλοφόρησε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis